- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Υπόθεση Novartis: Στη βουλή η μήνυση Σαμαρά σε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο
Στην εισαγγελία Αρείου Πάγου η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού σε Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![4323313.jpg 4323313.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/02/16/4323313.jpg)
Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελητί, στη Βουλή, διά του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η μήνυση του Α. Σαμαρά και να κριθεί μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύονται.
Σε ό,τι αφορά το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που στρέφεται σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Τέλος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιληφθεί και για το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».
Πρώτη κίνηση σχετικά με τα δύο πρόσωπα θα είναι να αποφανθεί ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η μήνυση για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη
«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός
«Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Από τις 15 Μαρτίου σε ισχύ η μεταρρύθμιση
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Χρειαζόμαστε σοβαρή εναλλακτική κι αυτή τη στιγμή άλλη σοβαρή εναλλακτική δεν μοιάζει να υπάρχει
Πώς θα την εξασφαλίσουν οι δικαούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.