Πολιτικη & Οικονομια

Πόσο ειλικρινής είναι ο Τσίπρας όταν καταδικάζει τον αντισημιτισμό;

Ο κίνδυνος για τον οποίο μας προειδοποίησε ο κ. Πρωθυπουργός προέρχεται από τον ίδιο και την παρέα του

Κωνσταντίνος Λεντάκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του ισραηλινού Προέδρου στην Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός Aλ. Τσίπρας, από το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, δεσμεύτηκε «ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ το παρελθόν να επιστρέψει ως εφιάλτης. Δεν θα αδιαφορήσουμε για τις σκιές που εμφανίζονται στην Ευρώπη. Για τον ρατσισμό που δοκιμάζει ξανά τις δυνάμεις του και τις φωνές που ακούγονται».

Οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης είναι γνωστό ότι είναι για γέλια μέχρι δακρύων. Ο λόγος που πρέπει να σταθούμε στο τι είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τον ρατσισμό, που απειλεί να επανέλθει, είναι ότι ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες τον προάγουν.

Ας ξεκινήσουμε με την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή. Ο στενός φίλος και συνεργάτης του κ. Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, και υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, επιχείρησε να πάρει ψήφους από τη ΧΑ κατά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014 και ο κ. Τσίπρας δεν πρόβαλλε καμία αντίρρηση. Ενώ κατά την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να τορπιλίσει τη δημοκρατική διαδικασία με την ψήφιση της απλής αναλογικής το 2016, ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του ανοιχτά διαπραγματεύονταν με τη ΧΑ για να λάβουν τη στήριξή της.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους ΑΝΕΛ, των οποίων ο Πρόεδρος Π. Καμμένος ένα μήνα πριν τις εκλογές που τον έφεραν στην εξουσία υποστήριζε στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ότι οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος επί χρόνια διεξήγαγε μια εκστρατεία αντισημιτισμού στο Twitter, η οποία μεν του στοίχισε τη θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών το 2015, αλλά δεν τον εμπόδισε να υπερψηφιστεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό για Αντιπρόεδρος της Βουλής δύο χρόνια μετά.

Από το κόμμα του κ. Τσίπρα, όταν βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα Ισραηλινών Φαρμακευτικών Εταιρειών. Παράλληλα, ο τωρινός Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, παρά την κατακραυγή που οδήγησε τον κ. Τσίπρα στο να αποσύρει τη στήριξή του αρχικά λόγω ενός ασυνάρτητου αντισημιτικού σχολίου για τη ΝΕΡΙΤ και την Εβραϊκή γιορτή Χάνουκα.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τον αντισημιτικό του περίγυρο καθώς και ο ίδιος εκφράζει χρόνια τώρα αντισημιτικές θέσεις. Όταν το Ισραήλ μαχόταν ενάντια στην Ισλαμοφασιστική Χαμάς το 2014, ο κ. Τσίπρας πήρε μέρος σε αντι-ισραηλινή διαδήλωση φορώντας την τρομοκρατική μαντίλα του Αραφάτ, ενώ μίλησε για τη διαρκή κατάσταση πολέμου στην Παλαιστίνη, λες και το Ισραήλ έβαλε ισλαμιστές τρομοκράτες να απαγάγουν και να δολοφονήσουν τρεις ανήλικους Ισραηλινούς.

Αλλά για να μη μιλάμε μόνο για τις αλησμόνητες μέρες του κ. Τσίπρα στην αντιπολίτευση, τον Δεκέμβριο του 2017 με απόφαση του κ. Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, η Ελλάδα στο κατάπτυστο ψήφισμα του ΟΗΕ καταδίκης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ακολούθησε τη γραμμή του Erdoğan εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Δηλαδή, η Ελλάδα ψήφισε υπέρ της καταδίκης του πιο σημαντικού της συμμάχου, παρότι ο κ. Τσίπρας στην πρώτη του επίσκεψη στον Λευκό Οίκο του D. Trump χαρακτήριζε τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο, επειδή επιτέλους αναγνώρισαν την πόλη όπου εδρεύει η κυβέρνηση του Ισραήλ από το 1949 ως πρωτεύουσά του.

Παρά την ευχάριστη ομιλία του στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του προάγουν τον αντισημιτισμό ως ελληνική εξωτερική πολιτική σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και με θεωρίες συνωμοσίας για τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε το Μουσείο Ολοκαυτώματος για να αποκρύψει τον πραγματικό του χαρακτήρα, όμως η πολύ πρόσφατη απόφασή του να ψηφίσει η Ελλάδα εις βάρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στον ΟΗΕ, δείχνει ότι ο αντισημιτισμός για τον κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο ένα μέσο για να απευθύνεται στο πιο ακραίο τμήμα των ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά και προσωπικό του πιστεύω. Με βάση τις μισαλλόδοξες πράξεις και τη ρητορική τους απέναντι στη φιλήσυχη θρησκευτική μειονότητα των ελλήνων εβραίων και της μοναδικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, ο κίνδυνος για τον οποίο μας προειδοποίησε ο κ. Πρωθυπουργός προέρχεται από τον ίδιο και την παρέα του.