- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ντόρα Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ (video)
Το καυστικό της σχόλιο για όσα στελέχη της ΝΔ δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στη νέα πρόταση
Το θέμα της ονομασίας έχει διχάσει τη Νέα Δημοκρατία, με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχωρίζουν τη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στο νέο όνομα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του: «Εγώ δεν θέλω το όνομα "Μακεδονία"».
Η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτήθηκε σε εκπομπή του Action 24 για το Σκοπιανό και τις διαφωνίες που έχουν προκύψει στη ΝΔ, και απάντησε δεικτικά: «Και εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ».
Για το ίδιο θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί και το πρωί της Τετάρτης. Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ANT1 ανέφερε ότι «θα είναι εθνική ήττα για την Ελλάδα αν αλλάξει μόνο το όνομα FYROM, χωρίς αλλαγές σε σύνταγμα και αλυτρωτισμό».
Αφού υπεραμύνθηκε της σύνθετης ονομασίας erga omnes (εφόσον αυτή συνοδευτεί από τις απαραίτητες αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας), άφησε εκ νέου αιχμές κατά στελεχών της ΝΔ που αρνούνται λύση με τον όρο «Μακεδονία», λέγοντας: «Εγώ δεν είμαι γραφική».
«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα "Μακεδονία", υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου, από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν το FYROM αλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».
Δεν πάει στο συλλαλητήριο
Σε ερώτηση για το αν θα δώσει το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό, απάντησε ότι έχει υπάρξει υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε το θέμα της ονομασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάει.
Υπενθύμισε, όμως, ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση «όρθωσε το ανάστημά της στο Βουκουρέστι».
Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο της ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει σε «σαλαμοποίηση της κατάστασης», εξέλιξη η οποία θα απεμπολήσει «το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το οποίο λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης».