Πολιτικη & Οικονομια

Φίλης: Θα ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Ο Δημήτρης Καμμένος έχει μια προδιάθεση ακροδεξιάς», το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kodarinis.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στερούνται λογικής βάσης τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω του Σκοπιανού, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Real FM,  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της, χαρακτηρίζοντας «φάρσα» την επανάληψη σεναρίων πολιτικής αποσταθεροποίησης με μοχλό ένα εθνικό θέμα, όπως είχε συμβεί επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το '92.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του άσκησε κριτική κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, επισημαίνοντας ότι «έχει μία προδιάθεση ακροδεξιάς».

«Δεν ξέρω με ποιους συνομιλεί. Εγώ αντιμετωπίζω εν συνόλω τους ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο τον κ. Καμμένο. Πιστεύω πως παρά τις διαφωνίες και τις αποκλίσεις μας, έχουν μία υπεύθυνη στάση στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας. Υπάρχει κυβέρνηση που εκπροσωπεί τη χώρα και ο πρωθυπουργός βεβαίως είναι αυτός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε όλες αυτές τις διεθνείς σχέσεις» ισχυρίστηκε.

Και πρόσθεσε: «Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου: εγώ θα έλεγα, παρότι διαφωνώ με τη θέση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ότι αυτή η διαφοροποίηση του μπορεί να βοηθά και τη διαπραγμάτευση, διότι δείχνει πως δεν είναι τα πράγματα εύκολα από ελληνικής πλευράς, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω, για να δούμε τα θετικά στοιχεία, ότι διαμορφώνονται σε όλο το πολιτικό σύστημα δυνατότητες οριζόντιας επικοινωνίας. Προκύπτουν στο εθνικό αυτό ζήτημα, το Μακεδονικό, δυνατότητες οριζόντιας πολιτικής επικοινωνίας».

«Εάν θέλουμε, είναι η στιγμή χωρίς διαιρέσεις στο πολιτικό σύστημα αλλά και στον λαό βεβαίως, διότι όταν τσακώνονται τα πολιτικά κόμματα και ο λαός έχει πρόβλημα, να βρούμε μία λύση για ένα χρονίζον θέμα, μία εκκρεμότητα που όσο συντηρείται είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Διότι, μία τρύπα στα βόρεια σύνορα μας, μας αποκλείει από τη δυνατότητα να έχουμε μία αναπτυξιακή πορεία, ορμή ως χώρα και συνολικά ως Βαλκάνια προς την Ευρώπη» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.