Πολιτικη & Οικονομια

Κριστίν Λαγκάρντ: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αναγκαίες και οι μεταρρυθμίσεις - Συμφωνία με Τσίπρα για την από κοινού υλοποίησή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lagarde_davos.jpg
Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Γιάννης Κολεσίδης

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
lagarde_davos1.jpg
Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Γιάννης Κολεσίδης

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε αναγκαία την υλοποίηση όλης της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων αλλά και την ελάφρυνση του χρέους.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Λαγκάρντ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.