- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τσίπρας στο Νταβός: Να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας στην ΕΕ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κοινό μέλλον της Ευρώπης είναι ότι κάποιοι βλέπουν την ΕΕ ως αλά καρτ μηχανισμό»
«Να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δούμε την ανάπτυξη με κοινωνική και πολιτική συνοχή», ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του σε πάνελ στο πάνελ με αντικείμενο: «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
«Το πρόβλημα με την Ευρώπη τώρα είναι ότι πολλές χώρες πιστεύουν ότι αν το πρόβλημα δεν είναι δικό τους, αν δεν είναι στην 'αυλή' τους, δεν είναι δικό τους και αυτό είναι υπαρξιακό πρόβλημα συνολικά της ΕΕ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το μεταναστευτικό-προσφυγικό και πώς αυτό αντιμετωπίζεται έως τώρα από την ΕΕ.
Σημείωσε ότι «αν πιστεύουμε ότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός α λα καρτ, που κάποιοι έχουν μόνο οφέλη και όχι υποχρεώσεις, αυτό είναι πρόβλημα για το κοινό μέλλον μας».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα σχετίζεται και με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, εξηγώντας ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας δημιούργησε δυσκολίες στις κοινωνίες μας και τώρα το βασικό πολιτικό πρόβλημα είναι η άνοδος των ρατσιστικών, εθνικιστικών, λαϊκιστικών δυνάμεων, οι οποίες και δεν πιστεύουν στις κοινές αξίες μας.
Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια ανοιχτόμυαλη πολιτική απέναντι στις αφρικανικές χώρες για το θέμα των προσφυγικών ροών, ενώ παράλληλα είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να το δούμε ως ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και διεθνές και όχι ως ένα πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα και την Ιταλία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Για την Ελλάδα είπε ότι κατάφερε να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές με αξιοπρέπεια και το ίδιο έκανε και η Ιταλία.