Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 436

Μέλος του συλλόγου για την άμεση βελτίωση της ποιότητας του λάστιχου που βοηθάει τα χάρτινα καπελάκια των πάρτι να στερεωθούν στο κεφάλι

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 436
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41160-92749.jpg
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης φθάνει πριν το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αεροδρόμιο του Πεκίνου, καθώς ανέλαβε θέση προπονητή της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ της Κίνας.

Η επική φωτογραφία της εβδομάδας
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης φθάνει μια μέρα πριν το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αεροδρόμιο του Πεκίνου, καθώς ανέλαβε τη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ της Κίνας.

Κωμική λεπτομέρεια Νο 1
Η γραβάτα του Κινέζου που συνοδεύει τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Που είτε πρόκειται για απεικόνιση ενός χάρτη κάποιου άγνωστου αρχιπελάγους, είτε για φωτογραφία από τα απομεινάρια ενός τουρτοπόλεμου σε γαλάζιο τοίχο.

Κωμική λεπτομέρεια Νο 2
Το «κινέζικου τύπου» κούρεμα του Παναγιώτη Γιαννάκη (γνωστό και ως «ό,τι περισσέψει από το μπολ») επιτέλους βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον.

Κωμική λεπτομέρεια Νο 3
Το τσαλακωμένο περιτύλιγμα της ανθοδέσμης σε συνδυασμό με την ανοικονόμητη γαλάζια κορδέλα, που δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στα κινέζικα ανθοπωλεία.


Η πιο ανησυχητική (ψιλή) είδηση της εβδομάδας
Ότι «ο υφυπουργός πολιτισμού κ. Τζαβάρας ανακήρυξε ως Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο τον Μητροπολιτικό Ναό της εκλογικής του περιφέρειας στον Πύργο, προκειμένου να του χορηγηθεί το ποσό των 3.900.000 ευρώ μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από τους σεισμούς».

Οι κακόπιστοι μπορεί να δουν πίσω από αυτό την απώλεια κάθε ελπίδας και το θρίαμβο του πελατειακού κράτους, που στέλνει το μήνυμα ότι οι μόνοι που θα σωθούν είναι αυτοί που θα σπεύσουν να μπουν στον κύκλο των «εκλεκτών» κομματόσκυλων. Ανεξάρτητα από ό,τι λέγεται για τα μάτια του κόσμου. Όμως ο καθένας δικαιούται να αντιλαμβάνεται την επιχειρηματικότητα με το δικό του τρόπο. Άρα και ο επαρχιώτης διοριστής Μαυρογιαλούρος του Πύργου φροντίζει τη δική του «επιχείρηση» που είναι οι ψηφοφόροι του και τα ρουσφέτια τους. Οπότε, αυτήν προσπαθεί να στηρίξει. Εξάλλου, σε μια κυβέρνηση που κάθε τόσο επικαλείται τη βοήθεια της Παναγίας για την έξοδο από την κρίση και την Ανάπτυξη, είναι λογικό το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας να είναι η προσευχή. Συνεπώς τα κονδύλια των ΕΣΠΑ πρώτα στους χώρους προσευχής πρέπει να διατεθούν!


Η Επανάσταση της Εβδομάδας
Η αποχώρηση των οπαδών του Ολυμπιακού από την απονομή του «πέτσινου» Κυπέλλου στον τελικό. Μια κίνηση σιωπηλής αξιοπρέπειας, που δείχνει ότι η επέλαση του γενικευμένου «χρυσαυγιτισμού» βρίσκει αντίδραση. Διότι όπως οι «Χρυσαυγίτες» με μεθόδους υποκόσμου διαστρέφουν την πραγματικότητα και την ιστορία ώστε να τους βολεύει, έτσι και όσοι αγνοούν το γεγονός ότι η διαιτησία έδωσε κανονικά το Κύπελλο στον Ολυμπιακό στην πραγματικότητα διαστρέφουν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα, προκειμένου να πανηγυρίζουν για κάτι που δεν δικαιούνται.

Όμως η αποχώρηση των φιλάθλων και τα εκτεταμένα σχόλια απαξίωσης των ίδιων για τον τρόπο που κέρδισαν, έδωσαν μια επαναστατική απάντηση σε όλα εκείνα τα μέσα που προσπάθησαν με πηχυαίους τίτλους να αγνοήσουν την πραγματικότητα, να τους ντοπάρουν και να τους φανατίσουν. Αντιμετωπίζοντάς τους, δηλαδή, σαν υπανάπτυκτους πελάτες-ιθαγενείς που, για να χαρούν, τους αρκούν μερικές ψεύτικες χάντρες και καθρεφτάκια σε σχήμα Κυπέλλου.


Η προσβολή της Εβδομάδας
Η οικειοποίηση του υπερήφανου και ανδρείου Σπαρτιάτικου «Μολών Λαβέ» από θρασύδειλα ανθρωπάκια που επιτίθενται ομαδικά σε ανυπεράσπιστους 14χρονους Αφγανούς.


Η «και-με-τον-αστυφύλαξ-και-με-τον-χωροφύλαξ» δήλωση της Εβδομάδας
Η διευκρίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι «το Μουσουλμανικό Τέμενος, στον Βοτανικό, θα κατασκευαστεί χωρίς Μιναρέ, για λόγους αρμονίας με το γύρω χώρο». Δεν είναι τόσο η καθεαυτή απόφαση για το «κόψιμο» του Μιναρέ, όσο η δικαιολογία που μετατρέπει το θέμα σε κωμωδία. Διότι, είναι προφανές ότι έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που ακόμα προεξέχει από το λαρύγγι της άκρη του «αντιρατσιστικού νόμου» – τον οποίο έκανε «γαργάρα» για λόγους «Καρατζαφεροφιλοφιλίας».

Που από τη μια δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα στέλνει σιωπηλά φιλάκια (τύπου «’σου πω...») στους Χρυσαυγίτες. Που παριστάνει την ευρωπαϊκή και ταυτόχρονα προσπαθεί να συγκρατήσει όπως ο Dr. Strangelove το χέρι, για να μην πεταχτεί αντανακλαστικά σε ναζιστικό χαιρετισμό. Την ώρα λοιπόν που σαν ζογκλέρ ισορροπεί πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, εκείνη προσπαθεί να πείσει ότι έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με την αισθητική του τοπίου. Ε, αυτό ακριβώς δεν είναι η πραγματική ουσία της κωμωδίας καταστάσεων; Πάντως, για να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ακόμα πιο εναρμονισμένο με το τοπίο θα ήταν ένα Τέμενος θαμμένο σαν καταφύγιο μέσα στη Γη, με δίχτυ καμουφλάζ από πάνω, που στην πόρτα θα γράφει «Χρυσαυγίτη, εδώ ΔΕΝ είναι Τέμενος Μουσουλμάνων».


Οι διδακτικές αυξομειώσεις της εβδομάδας
Η μείωση των μεταμοσχεύσεων σε σχέση με την υψηλή θέση στις πλαστικές εγχειρήσεις στην Ελλάδα. Όχι, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι από άποψη ζωής προτιμούμε να δίνουμε έμφαση στο εξωτερικό περιτύλιγμα (δηλαδή στην πλαστική), παρά στο εσωτερικό (δηλαδή στα εσωτερικά όργανα). Μπορεί να σημαίνει ότι όταν αισθάνεσαι όμορφος δεν έχεις άγχος, άρα εμφανίζεις λιγότερα προβλήματα υγείας (οπότε δεν χρειάζεσαι τόσες μεταμοσχεύσεις)!


Η «γροθιά στο στομάχι» της Εβδομάδας
Το γράμμα συμπαράστασης ενός αριστούχου μαθητή Α΄Λυκείου στους απεργούς καθηγητές, όπου δηλώνει πως «το όνειρό του δεν είναι να γίνει ένας ακόμα άνεργος» και που κάνει το γύρο του Facebook. Η πραγματική γροθιά στο στομάχι δεν είναι αυτά που γράφει ο μαθητής, αλλά αυτοί που σχολιάζουν από κάτω με ενθουσιασμό. Διότι είναι φανερό πως δεν τους ανησυχεί καθόλου ότι ένα παιδί γυμνασίου σκέφτεται και γράφει σαν μια διασταύρωση Παύλου Χαϊκάλη με Παναγιώτη Λαφαζάνη! Αρκεί να λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν.

Και μάλιστα επιτίθενται με οργή σε όποιους τολμούν να υπαινιχθούν ότι όλη αυτή η ξεκάθαρη κομματική ρητορική που περιέχεται στην επιστολή μπορεί να προέρχεται από «υπαγόρευση» κάποιου μεγαλύτερου. Αγνοώντας ότι αν πρόκειται όντως για υπαγόρευση, αυτό τελικά είναι υπέρ του μαθητή! Διότι δείχνει ότι δεν σκέφτεται στην πραγματικότητα έτσι. Άρα έχει ελπίδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Αντίθετα με όσους σκέφτονται έτσι, που δεν κατάφεραν να αλλάξουν τίποτα.


Απάνθρωπη Θέση Εργασίας της Εβδομάδας
Μεταφορέας λεγομένων Κώστα Καραμανλή


Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Λίνκολν διαλύει τις παρεξηγήσεις...

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.