Πολιτικη & Οικονομια

Διψήφιο προβάδισμα με 12% στη Νέα Δημοκρατία

Νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ - Μεγάλη άνοδο της ΔΗΣΥ μετά τις εκλογές για την Κεντροαριστερά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΚΑΛΠΗ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διψήφιο προβάδισμα με ποσοστό 12% δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ διατηρεί επίσης μεγάλο προβάδισμα εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,5% (31% στη μέτρηση του Οκτωβρίου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 18,5% (18%).

Διψήφιο προβάδισμα με 12% στη Νέα Δημοκρατία

Μεγάλη άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη έπειτα και από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής και από 6,5% «σκαρφαλώνει» στο 8,5%.

Διψήφιο προβάδισμα με 12% στη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,5%), η Ένωση Κεντρώων με 2% (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (2,5%). Το «Ποτάμι» βλέπει τα ποσοστά του να εξανεμίζονται  στο 0,5%, έναντι 1,5% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη μέτρηση. Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, στο 9% το «άλλο κόμμα», στο 15% η αποχή και στο 5% το άκυρο/λευκό.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 53,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ το 38,5% θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Το 8% δεν απαντά.


Η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 34,5% ζητεί μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις εκλογές (36,5% τον Οκτώβριο), ενώ το 26% (23,5%) θέλει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 10,5% «ψηφίζει» οικουμενική, ενώ το 29% δεν απαντά με σαφήνεια.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά και συγκεκριμένα στο 46%. Το 21,5% των ψηφοφόρων του μετακινείται προς το άκυρο/λευκό και την αποχή, ένα 8,5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και ένα 8% προς τη Νέα Δημοκρατία. Προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαρροές προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς μόλις ένα 4% των ψηφοφόρων μετακινείται προς τον εν λόγω πολιτικό χώρο.

Τέλος το 76% πιστεύει πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ μόλις το 17% απαντά πως θα μπορέσουμε να εξέλθουμε από τα προγράμματα προσαρμογής. Το 7% δεν εκφέρει άποψη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.