Πολιτικη & Οικονομια

Εντός στόχων οι εισπράξεις φόρων

Για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40068-85437.jpg

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κινήθηκαν έστω και οριακά εντός των στόχων οι εισπράξεις φόρων το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, οι ΔΟΥ εισέπραξαν το πρώτο τρίμηνο 6,21 δισ. ευρώ, έναντι 6,20 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο στόχος. Την ικανoποίησή του για την πορεία των εσόδων εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας πάντως ότι η προσπάθεια πρέπει είναι συνεχής. «Μαζί με το ανθρωπινό δυναμικό των ΔΟΥ και τους νομοταγείς πολίτες συνεχίζουμε και δεν εφησυχάζουμε», πρόσθεσε. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα για τον κάθε μήνα ξεχωριστά έχουν ως εξής:

Για το μήνα Ιανουάριο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 2,86 δισ. Ευρώ, ενώ εισέπραξαν 2,91 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο.

Για το μήνα Φεβρουάριο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,55 δισ. Ευρώ, ενώ εισέπραξαν 1,67 δισ. ευρώ, δηλαδή 7,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο.

Για το μήνα Μάρτιο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,79 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 1,62 δισ. ευρώ, δηλαδή 9,3% μείωση σε σχέση με το στόχο.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ, η μεγάλη μείωση των καθαρών εσόδων στο μήνα Μάρτιο 2013 «οφείλεται στο μεγάλο ύψος των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν, καθώς εντάθηκαν οι προσπάθειες για την επιστροφή έως το τέλος Μαρτίου, όλων των εκκαθαρισμένων μέχρι 31/12/2012 Αριθμών Φύλλων Ειδικού Καταλόγου(ΑΦΕΚ)».

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Σχεδόν σύσσωμη η εγχώρια αριστερά έδωσε το «παρών» σε διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο, το οποίο και δόθηκε (έναντι αντιτίμου) στην κόρη του τέως βασιλιά για να πραγματοποιήσει το pre wedding party.

Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά
Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά

Oι τότε πρωταγωνιστές, τώρα με διάφορα «πατριωτικά και εθνικά» προσωπεία ανησυχούντων πρώην στη μια πλευρά ή «κεντροαριστερά και rebranded» στην άλλη, επιδιώκουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με άλλα ονόματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.