- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το κατεπείγον του νομοθετήματος τροφοδότησε τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων στη σημερινή συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος εγκρίθηκε με ψήφους 26 υπέρ και 15 κατά. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους για τη «διαδικασία εξπρές» που δρομολόγησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επείγει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής ώστε να αποδεσμευτούν τα προβλεπόμενα χρήματα, 2,8 εκατομμύρια ευρώ της δόσης του Μαρτίου και 6 δισεκατομμύρια ευρώ της δόσης του Μαΐου, στις προσεχείς συνεδριάσεις του Euroworking Group τη Δευτέρα 29 Απριλίου και τη Δευτέρα 13 Μαΐου αντίστοιχα.
Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική γραμμή και υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των διατάξεων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως «σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, δεν νομίζω πως αμφισβητεί κανείς ότι χιλιάδες νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε, θα ανακουφιστούν».
«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής και εισηγητής του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας πως «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας». Ακόμα πιο επιθετικός στους χαρακτηρισμούς του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως «έκτρωμα» .
«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία αναστολή της προσπάθειάς μας. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, κάθε φορά που υπάρχουν υποχρεώσεις της χώρας και η αντιπολίτευση βάζει συνέχεια τα ίδια θέματα. Και ένα μήνα να δίναμε στην Αντιπολίτευση, τις ίδιες αντιδράσεις θα είχαμε. Άρα δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο» επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, υπογράμμισε πως απαξιώνεται συνεχώς η Βουλή «βλέποντας» κίνδυνο της δημοκρατικής λειτουργίας.
«Όλες οι ενέργειες και πράξεις δείχνουν πως δεν είμαστε πλέον κυρίαρχη χώρα. Υπακούτε για άλλη μία φορά, στις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ» δήλωσε κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη διαδικασία, όμως δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός, πως οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν εφαρμογή του ν. 4127 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά κυρίως εφαρμογή των τελευταίων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και Τρόικας και αποτυπώνουν τις ρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, κοινωνικής πολιτικής, ασφάλισης, που πολλές είναι θετικές» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία της η Ασημίνα Ξυροτήρη από την Δημοκρατική Αριστερά.
«Εφαρμόζετε την αντιλαϊκή πολιτική που είστε δεσμευμένοι να υλοποιήσετε» και «η ουσία πάει χέρι-χέρι με τη διαδικασία» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος εκφράζοντας με τη σειρά του τη διαφωνία του κόμματός του και καταγγέλλοντας την διαδικασία και την «κλιμάκωση της βάρβαρης και αντιλαϊκής επίθεσης».
Δ.Α.