Πολιτικη & Οικονομια

Διαφωνίες Ευρωπαίων για τη λιτότητα

Άλλος έτσι, άλλος αλλιώς...

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39722-84825.jpg

Τις απόψεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συμμερίζεται και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καθώς τάσσεται και αυτός υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας, προειδοποιώντας με δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Welt ότι «χωρίς προοπτική ανάπτυξης, χωρίς ένα τέλος στη δύσκολη περίοδο, το οποίο να είναι ορατό για τους λαούς που πλήττονται, αυτή η πολιτική κατευθύνεται προς τον τοίχο και θα το αισθανθούμε ακόμη και στην Γερμανία».

Στην αντίθετη πλευρά, ο Λαρς Φελντ, μέλος του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας, υποστηρίζει ότι «εάν υπάρξει απόκλιση από την πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης, θα επανέλθουν και θα ενισχυθούν οι αμφιβολίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία αυτής της πολιτικής και των υπερχρεωμένων χωρών». Το ίδιο εκφράζει και ο συνάδελφός του οικονομολόγος Κριστόφ Σμιντ στην ίδια εφημερίδα, τονίζοντας ότι όσο κάποιες χώρες μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα χρέη τους μόνο με ευρωπαϊκή βοήθεια, μια πιο αργή προσαρμογή θα αποσταθεροποιούσε μακροπρόθεσμα την Ευρωζώνη.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας του ΟΗΕ ωστόσο επισημαίνει την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Γκάι Ράιντερ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ζητώντας αλλαγή πορείας και εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.