Πολιτικη & Οικονομια

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα δανεισμού της Κύπρου

Δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Δουβλίνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τις λεπτομέρειες του διεθνούς προγράμματος δανεισμού της Κύπρου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εχθές από το Δουβλίνο.

Στο κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της 17μελούς ευρωζώνης που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφέρεται ότι αυτό «καλωσορίζει τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Κύπρο και τους θεσμούς της τρόικας για το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής».

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της προθεσμίας αποπληρωμής των δανείων Ιρλανδίας και Πορτογαλίας κατά 7 χρόνια.

Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο χαρακτήρισε την απόφαση του Εurogroup, για έγκριση τού Κυπριακού Μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανεβάζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου από 17,5 δισ. ευρώ σε 23,5 δισ., σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι επιβάλλονται εκ των πραγμάτων νέες ανακεφαλαιοποιήσεις Τραπεζών ή οποιεσδήποτε νέες επιβαρύνσεις στους καταθέτες.