Πολιτικη & Οικονομια

Μανιτάκης:180.000 λιγότεροι Δ.Υ. ως το 2015

«Απλοϊκή και όχι απλή η συνταγή της τρόικας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλώντας στη συζήτηση με θέμα την ανάγκη αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης που οργάνωσε την Τρίτη το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης» ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν κατά 25% σε πέντε χρόνια έως το 2015 - αρκετά κάτω από τις 600.000.

Ο υπουργός τόνισε πως στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση και η ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου και πρόσθεσε πως «καλύτερα να κατηγορηθούμε για καθυστέρηση παρά για αποτυχία ή αδιαφορία».

Επίσης άσκησε κριτική στην τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η συνταγή της αποτυπώθηκε αριθμητικά, ποσοτικά. Η οδηγία ήταν: μειώστε δραστικά τις δομές, καταργήστε οργανισμούς, κάντε συγχωνεύσεις» και πρόσθεσε ότι ήταν «εύκολη και εύπεπτη συνταγή, επειδή διατύπωνε το προφανές. Σχηματική, όμως, απλοϊκή και όχι απλή, στην ουσία της, αποδείχθηκε τελικά ανεδαφική στην άμεση εφαρμογή της».

Τέλος πρόσθεσε ότι «Η μονιμότητα δεν είναι προνόμιο ούτε δικαίωμα αλλά εγγύηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του έργου των δημοσίων υπαλλήλων».

Ολόκληρη η ομιλία εδώ