Πολιτικη & Οικονομια

Ένταση και συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του Πούτιν (video)

Εκατοντάδες επικριτές του Ρώσου προέδρου οδηγήθηκαν στα κρατητήρια σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379978-783774.gif
EPA/YURI KOCHETKOV

Περισσότεροι από 400 διαδηλωτές σε όλη τη Ρωσία τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια συντονισμένων διαμαρτυριών ενάντια στην πολιτική του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή κατόπιν πρόσκλησης του Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, πρώην υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές το 2016 και παρουσιαστή δημοφιλών video με πολιτικό περιεχόμενο στο YouTube.

Ο Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία και δηλώνει ότι βρίσκεται στη Γαλλία, κάλεσε μέσω της ιστοσελίδας του σε «επανάσταση τον ρωσικό λαό» μέσω συγκεντρώσεων σε ολόκληρη τη Ρωσία για την ανατροπή της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των συλλήψεων, έκανε λόγο για 412 συλλήψεις, 376 στη Μόσχα και 13 στην Αγία Πετρούπολη. Από τη μεριά της, η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα ότι προχώρησε σε 263 συλλήψεις στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, σιδηρογροθιές και όπλα που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ. Το OVD-Info ανέφερε οι συλληφθέντες θα ανακριθούν από υπαλλήλους της Επιτροπής Έρευνας, που είναι επιφορτισμένη με μεγάλες εγκληματικές υποθέσεις στη Ρωσία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.