Πολιτικη & Οικονομια

Προς κοινή διερεύνηση υποκλοπές και «σχέδιο δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή

«Συγκοινωνούντα δοχεία» οι δύο υποθέσεις (;)

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Κοινή αφετηρία» φαίνεται να έχουν κατά τις ανακριτικές αρχές οι υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004-2005 και το «σχέδιο δολοφονίας» εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δικογραφίες των δύο αυτών υποθέσεων είναι πολύ πιθανό να συνενωθούν.

Η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 σε τακτικό ανακριτή, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα». Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρξε έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, που δημοσιεύθηκε σε εβδομαδιαίο έντυπο, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής τής τότε κυβέρνησης. Μάλιστα, οι Ρώσοι φέρονται να υποστήριζαν ότι το 2008 είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών, που παρακολουθούσαν τον κ. Καραμανλή.

Όσον αφορά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, όπου ανάμεσα στους άλλους θύμα ήταν και πάλι ο κ. Καραμανλής, τηλεφωνικές συνομιλίες του οποίου με ανώτατους ξένους αξιωματούχους φέρονται να υποκλέπτονταν, οι ενδείξεις ότι οι παρακολουθήσεις δεν σταμάτησαν το 2005, αλλά συνεχίστηκαν τουλάχιστον έως το 2007, οδηγούν τις δικαστικές αρχές να εξετάσουν τις δύο περίεργες αυτές υποθέσεις ενιαία, σε μία δικογραφία.