Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: «Το παρελθόν έχει και φλόγες και στάχτες. Το νέο κόμμα πρέπει να κινηθεί με ορμή προς τα μπροστά»

Πώς σκοπεύει να κινηθεί ανάμεσα σε  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης λίγες ώρες πριν το πρώτο τηλεοπτικό Debate ενόψει των εκλογών για την κεντροαριστερά, ανοίγει τα χαρτιά του, περιγράφει το πώς θα κινηθεί κυρίως μετά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου και στην περίπτωση που οι ψηφοφόροι επιλέξουν τον ίδιο για ηγέτη του νέου πολιτικού φορέα, ποια θα είναι η πολιτική του συμπεριφορά απέναντι στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη.

Σε συντέντευξή του στο thecaller.gr και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν να είναι σύμμαχοι σε μια πορεία ανασυγκρότησης της χώρας». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα ωστόσο παραδέχεται ότι «δεν μπορεί η χώρα να παραμείνει ακυβέρνητη καθώς δεν θα αντέξει επαναληπτικές εκλογές». Σε ότι αφορά στην συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές θέλει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ώστε το νέο κόμμα, όπως λέει, «να μην θυμίζει μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος».

Μιλάει ακόμη για την ανάγκη ενός  νέου πραγματικού κράτους μακριά από τον κομματισμό αλλά και για την βία που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές όπως λέει, ακόμη και με τον φερετζέ μιας δήθεν αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τα "βαρίδια" του παρελθόντος, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά:

 «Λέω συνεχώς ότι το παρελθόν έχει και φλόγες και στάχτες. Το νέο κόμμα πρέπει να κινηθεί με ορμή προς τα μπροστά, αξιοποιώντας την ορμή των νέων και την εμπειρία των παλιών. Όχι όμως όλων των παλιών. Αλίμονο αν μιλάμε για ανανέωση και δεν αφήνουμε καμία κενή θέση στην πρώτη σειρά. Έχουμε ανάγκη για νέο αίμα. Όχι μόνο ηλικιακά. Αλλά και από ανθρώπους που έχουν πετύχει στη ζωή τους και θέλουν να προσφέρουν στη χώρα. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια νέα αρχή, χωρίς σημαδεμένα χαρτιά και μόνιμους πολιτικούς. Το νέο κόμμα δεν μπορεί να θυμίζει μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να παραπέμπει στο μέλλον».

Όσο για το πώς σκοπεύει να κινηθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθαρίζει:

«Με σταθερό τιμόνι δεν θα «τρακάρουμε» ούτε συντηρητικά, ούτε λαϊκίστικα.  Οι αποστάσεις και οι συνεργασίες, μικρές και μεγάλες θα καθοριστούν από την συγκυρία και τα προβλήματα.  Πως θα είναι η Ελλάδα στις εθνικές εκλογές, τι ανάγκες θα έχουμε; Αυτά θα καθορίσουν τη στάση μας. Η πολιτική δεν έχει λύσεις καρμπόν. Αποφασίζεις σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας. Σήμερα πάντως όλα δείχνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν να είναι σύμμαχοι σε μια πορεία ανασυγκρότησης της χώρας».