Πολιτικη & Οικονομια

Η ΝΔ διέγραψε την Παπακώστα για τη στήριξη στον Καμμένο

Παρελθόν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα - To tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378336-780912.jpg
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η Κατερίνα Παπακώστα. Ειδικότερα, με επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση από τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, η κα Παπακώστα διαγράφεται από βουλευτής της παράταξης.

Η βουλευτής «πλήρωσε» το μάρμαρο για τη στήριξή της στον Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της κόντρας που είχε, μια ημέρα πριν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια συζήτησης της Ολομέλειας για νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας. Από το βήμα της Βουλής, και έχοντας προηγηθεί λογομαχία μεταξύ των δύο πολιτικών, η βουλευτής τόνισε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο». Η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην Πειραιώς, η οποία δεν απέκλειε -μέσω διαρροών- τη λήψη δραστικών μέτρων που έφθαναν μέχρι και στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

(Από 16.06 και μετά...)

Σε ανακοίνωσή της, πάντως, η κα Παπακώστα προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τη σύγκρουση Καμμένου - Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι η δήλωσή της έγινε με αφορμή «πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες» που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ζήτησα για πολλοστή φορά από τον προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής» εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως αυτή είναι η θέση της από τότε που εκλέχθηκε. «Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από τη δήλωσή μου» κατέληξε.

Τρίτη και φαρμακερή

Κύκλοι στην Πειραιώς κάνουν λόγο για... τρίτη και φαρμακερή, καθώς:

  • Τον Μάρτιο του 2017 η κα Παπακώστα, με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ειδήσεις», είχε πει ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση το αίτημα της Ν.Δ. περί πρόωρων εκλογών θα πρέπει να αποσυρθεί «κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί». Στη συνέχεια η βουλευτής γνωστοποίησε ότι ουδέποτε έκανε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.
  • Τον Απρίλιο του 2017, με αφορμή την εξεταστική για την Υγεία, η κα Παπακώστα είχε καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Η τοποθέτησή της αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και την «καρατόμησε» από αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.