Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις του Κέντρου»

Επιχείρηση που προσλαμβάνει άνεργο νέο να μένει 1 χρόνο αφορολόγητη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377555-779425.jpg

«Πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του Κέντρου σε μια κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Πιστεύω ότι στις εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου κόμματος που θα περιέχει ΔΗΣΥ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ –όλες τις δυνάμεις του Κέντρου– αλλά θα είναι ένα εντελώς νέο κόμμα, με νέα ηγετική ομάδα, νέα όργανα και νέες αρχές. 

Αυτό είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ,  σήμερα Παρασκευή πρωί.  Εξάλλου, πρόσθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για την καταπολέμηση της νεανικής φτώχειας και ανεργίας: «Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -μιλάμε για 600.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα- να προσλάβουν από έναν νέο και να τους απαλλάξουμε από τις κρατικές εισφορές για έναν χρόνο. Αν το κάνουν 1 στις 3 επιχειρήσεις μιλάμε για 200.000 θέσεις εργασίας. Όσο υπάρχει αυτή η ανεργία, είμαστε μια κουτσή δημοκρατία».

Άλλα ουσιώδη:

  • «Οι πόρτες του νέου κινήματος θα είναι από την μεριά μου ανοιχτές γι’ αυτό που ονομάζουμε ‘παραγωγική δημιουργική Ελλάδα’»
  • «Δεν θα πρέπει τα κόμματα να συγκροτούνται μόνο από παλιά υλικά και παλιό δυναμικό αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν σε ένα μεγάλο ποσοστό νέοι άνθρωποι και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά … Η συμμετοχή των γυναικών στο καινούργιο κόμμα να είναι 50%»
  • Για τους  συνυποψηφίους του: «Όλοι έχουμε τις διαφορετικές αποχρώσεις μας, αλλά έχουμε μια κοινή ταυτότητα: όλοι υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να υπάρχει μια μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη στο χώρο»
  • Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ: «Περιμένουμε μια υπεύθυνη απάντηση από την κυβέρνηση για το ερώτημα τι θα γίνει με τη Σούδα. Δηλαδή να ξέρουμε τι έχουν βάλει στο τραπέζι και τι περιμένουμε. Ελπίζω να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της αδιαφάνειας και να γίνουν όλα φανερά. Η Βουλή να αποφασίσει, να εγκρίνει και βέβαια δια της βουλής ο κόσμος να μάθει τι γίνεται»
  • Για το κράτος:  «Πιστεύουμε σε ένα Δημόσιο που δεν θα υπάρχει κομματική μπότα. Πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να απελευθερωθούν από τη ματιά του προϊσταμένου-κομματάρχη. Και θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση. Πήγα χθες στο ΑΣΕΠ, ένα όργανο που, όταν δημιουργήθηκε από τον Σάκη Πεπονή, είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις. Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί τη λειτουργία του. Εμείς λοιπόν προτείνουμε -και το συζήτησα με τον πρόεδρό του- ότι το ΑΣΕΠ θα πρέπει να επεκτείνει τις αρμοδιότητές του, οι προαγωγές στο Δημόσιο να γίνονται από το ΑΣΕΠ και να μην υπάρχει παρέμβαση του εκάστοτε υπουργού και του εκάστοτε κόμματος»
  • Για τη σχέση με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε συνάρτηση με τη θετική ψήφο του Ποταμιού στο θέμα του νόμου για την ταυτότητα φύλου: «Εμείς κοινή ατζέντα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουμε…. [Όμως] Δεν είμαστε της άποψης ότι όλες οι λύσεις πρέπει να αναβάλλονται ώσπου να έρθει ένας ωραίος ηγέτης σε ένα άλογο και να τα λύσει δια μαγείας. Όταν ένα νομοσχέδιο αφορά κοινωνικά δικαιώματα, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την κοινωνία. Αυτό όμως που θα πρέπει να κοιτάξει αυτή η κυβέρνηση είναι τα μεγάλα ζητήματα. Τι θα γίνει με το ζήτημα της φορολογίας; Τι θα γίνει με την καθυστέρηση των μεγάλων έργων; Σε όλα αυτά συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση, συγκρουόμαστε με τους βραδείς έως και ενοχλητικούς ρυθμούς της» .
  • Για τις αντιδράσεις  της ορθόδοξης εκκλησίας στα ατομικά δικαιώματα: «Η εκκλησία προφανώς πρέπει να είναι συνομιλητής της πολιτείας, αλλά το τι αποφασίζει ένα κράτος για τους πολίτες του δεν είναι θέμα της εκκλησίας… Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι ακραίοι της εκκλησίας προσπαθούν να εμποδίσουν τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας»… Υπήρξαν «μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και κάποιων ιεραρχών για το ζήτημα του οικογενειακού δικαίου, με τον Κώστα Σημίτη και το θέμα των ταυτοτήτων και τέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ζήτημα με τα τεμένη αλλά και με την καύση των νεκρών». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.