- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης, ΔΕΘ: Μείωση φορολογίας, κοστολογημένο πρόγραμμα
Επίθεση στον Τσίπρα, προεκλογικός τόνος
Μπροστά στους πρώην πρωθυπουργούς κ. Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή, τους πρώην προέδρους του κόμματος κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Γιάννη Πλακιωτάκηκαι πολλούς επίσημους καλεσμένους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε απόψε Σάββατο βράδυ στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα του κόμματος, κατά βάση σε οικονομικό επίπεδο.
Με τον τίτλο «Συμφωνία Αλήθειας - Ενωμένοι για την Ελλάδα μας» ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με κύρια σημεία τα εξής:
- Επίθεση στον κ. Τσίπρα
- Κοστολογημένο πρόγραμμα
- Περιορισμός του κράτους
- Φορολογικές μειώσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ, μέσα σε δυο χρόνια
- Ευρωπαϊσμός, αντιτριτοκοσμισμός: «Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν»
- Υπεράσπιση της Δημοκρατίας
Μια δέσμευση
Ανεβαίνοντας στο βήμα, ευθύς εξαρχής δεσμεύτηκε για ένα πράγμα: «Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην έξοδο από την κρίση. Δε θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν θα μοιράσω χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν».
Επίθεση στον πρωθυπουργό: Επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Συνεχίζει αμετανόητος και προσβλητικός. Εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του. Επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ».
Επεσήμανε δε ότι οι πολίτες πια ξέρουν πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «φτώχεια και κοινωνική ισοπέδωση» καθώς και «Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια, διχασμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση».
«Αυτή την Ελλάδα μας κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας», σημείωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και υπονομεύει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών».
Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης που θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο», θα συμπληρώσει.
Το πρόγραμμα της ΝΔ
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το πρόγραμμα της ΝΔ με μέτρα οικονομικής πολιτικής, για μείωση της φορολογίας και αντίστοιχη μείωση της κρατικής δαπάνης, προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, καθώς και μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να δώσουν προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.
«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συν-διαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα», τόνισε και συμπλήρωσε:
- Αυτής που απελευθερώνει και είναι δίπλα όχι απέναντι στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους.
- Αυτής που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα.
- Αυτής που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής.
-Αυτής που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι "ξεχασμένοι Έλληνες". Οι απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συμπολίτες μας. Που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια».
«Στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας βρίσκεται μία κρίσιμη παραδοχή. Μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές. Και μόνο ένα ισχυρό αλλά και αποτελεσματικό κράτος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής, μπορεί να διευκολύνει την όσον το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή αυτού του πλούτου» σημείωσε.
Ο οδικός χάρτης
Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας έχει στο επίκεντρο του τις νέες δουλειές, τόνισε. Και η μείωση της ανεργίας θα έλθει, όπως είπε μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις.
Από ιδιωτικές επενδύσεις κι όχι από κρατικές προσλήψεις.
Δουλειές για τους πολλούς κι όχι για το κόμμα και τους κολλητούς.
Επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ, τόνισε.
Επίσης χρειάζεται:
Το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών ως προς το ΑΕΠ πρέπει εντός μίας πενταετίας να ξεπεράσει το 40% από το 30% που είναι σήμερα.
Ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 4% από το 2018 και μετά, και στόχος για δημιουργία 120,000 θέσεων εργασίας το χρόνο.
«Δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία»
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι κυβέρνηση των καλύτερων, των ικανών, που να πιστεύουν στην κοινή αποστολή και να εργάζονται συλλογικά για το πετύχουν. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία. Ως πρωθυπουργός δεν σκοπεύω να γίνω ένας διαιτητής ανάμεσα σε αντικρουόμενες κυβερνητικές φράξιες, ούτε να ανεχθώ έλλειψη μεταρρυθμιστικού σθένους».
Προτάσεις για μια νέα φορολογική πολιτική
Το φορολογικό σύστημα έχει αποτύχει, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε:
- Χαρακτηρίζεται από παραοικονομία, 40 δισ. ευρώ περίπου.
- Από φοροδιαφυγή,12 δισ. ευρώ περίπου.
- Από απώλειες εσόδων ΦΠΑ, 5 δισ. ευρώ.
- Ταυτόχρονα, παρά την εξοντωτική αύξηση των φόρων, τα έσοδα μειώνονται.
- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών εκτοξεύονται. Ξεπέρασαν τα 90 δισ. ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία.
Η πρόταση της ΝΔ έχει ως εξής:
- Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).Θα ωφεληθεί όλη η κοινωνία και περισσότερο από όλους τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.
- Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
- Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
- Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.
Αυτά είναι τα μέτρα άμεσης εφαρμογής.
Με προϋπόθεση την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, βούλησή του είναι, είπε, μέσα στη θητεία της ΝΔ, να προχωρήσουν στις εξής αλλαγές:
Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.
Κοστολόγηση μέτρων
Οι άμεσες παρεμβάσεις αυτές θα κοστίσουν περίπου 1,3 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δισ. ευρώ τη διετία.
Δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται κυρίως στην εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος που αξιολογεί, ελέγχει και περιορίζει τις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης. Και παράλληλα την εφαρμογή μιας στρατηγικής καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, εξασφαλίζοντας βελτίωση της αποδοτικότητας και οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία του Κράτους.
Συγκεκριμένα, μίλησε για εξοικονόμηση της τάξης:
1. 200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.
2. 400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.
3. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
4. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.
5. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.
6. 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.
7. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.
8. 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.
9. 75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.
10. 100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.
Συνολικά η περιστολή των δαπανών από αυτή τη δεκάδα παρεμβάσεων φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και τα 2 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας.
«Και για όσους δυσπιστούν απέναντι στην αδιαπραγμάτευτη θέση μας για «Οικονομία στο Κράτος», δεσμεύομαι για κάτι ακόμα: Μειώνουμε στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ. Το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ» είπε επίσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες περιέγραψε αφορούν στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ τονίζοντας ότι: «τροποποιούν ριζικά το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής στη λογική: Λιγότεροι φόροι-λιγότερες δαπάνες-αποτελεσματικότερο κράτος» προσθέτοντας δε ότι δίνουν «αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία χωρίς να διαταράσσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα».
Αναπτυξιακό σοκ
Για τον κ. Μητσοτάκη, η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής που παρουσίασε, αν και αναγκαίος όρος, δεν επαρκεί για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας. Απαιτείται ένα ισχυρό «αναπτυξιακό σοκ».
Αυτό περιλαμβάνει 4 δέσμες πολιτικών:
Πρώτον αποκατάσταση της ρευστότητας και διευκόλυνση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Δεύτερον, μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
Τρίτον, επιθετική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Και τέταρτον, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας.
Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις
Πέραν από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, ενισχύουμε με στοχευμένα φορολογικά κίνητρα τις νέες επενδύσεις. Για παράδειγμα:
1. Αύξηση στις αποσβέσεις στις νέες επενδύσεις παγίων σε ποσοστό μέχρι 200%.
2. Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2%, όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζόμενους, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω.
3. Στήριξη τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, δημιουργώντας το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και χορηγώντας γενναία φορολογικά κίνητρα στους ιδιώτες επενδυτές που χρηματοδοτούν τους νέους επιχειρηματίες.
Τι κράτος χρειάζεται η Ελλάδα
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη και στο τι κράτος χρειάζεται η Ελλάδα. Ειδικότερα, είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κράτος που:
- Θα σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων
- Θα καθορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικού κράτους, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης
- Θα αξιολογεί και θα επιβραβεύει τους καλύτερους υπαλλήλους του και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
- Θα κάνει το άλμα στην ψηφιακή εποχή, θα επιβάλλει παντού την ψηφιακή υπογραφή και θα επιτρέπει στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι τους.
Στήριξη συμπολιτών μας
«Η κατάσταση της χώρας», συμπλήρωσε, «δυστυχώς δεν επιτρέπει να δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Μπορώ όμως να δεσμευθώ για μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία».
Για κάθε παιδί οικογένειας που πληροί εισοδηματικά κριτήρια και δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό χορηγούμε κουπόνι ύψους 180 ευρώ ανά μήνα και για 10 μήνες το χρόνο, για εξαργύρωση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.
Δεύτερη προτεραιότητα μας είναι οι ενεργές πολιτικές στήριξης των συμπολιτών μας που βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Υπάρχει ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Δέσμευση μου είναι ότι εντός 2 ετών θα χορηγηθεί σε όλους τους πολίτες που θα το έχουν ανάγκη.
Με εισοδηματικά κριτήρια, στοχεύοντας στους έχοντες πραγματική ανάγκη θα χορηγείται μηναίο επίδομα σε ρευστό. Εξορθολογούμε τα επιδόματα και τις παροχές σε είδος που δημιουργούν μεγάλη γραφειοκρατία και διοικητικό βάρος.
Παιδεία
«Η δημόσια παιδεία είναι ο πιο σημαντικός ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Αυτή πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε ένα φτωχό παιδί από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, να διακριθεί στη ζωή του», είπε.
Και δεσμεύτηκε: όλες οι προσπάθειες ακύρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας από μια ιδεοληπτική κυβέρνηση θα αντιστραφούν.
«Δεύτερον, για την δική μου κυβέρνηση η διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας δεν είναι μόνο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Δεν πρόκειται να ανεχθώ ανεξέλεγκτα φαινόμενα όπως αυτά που πρόσφατα βίωσε η Θεσσαλονίκη όπου αναρχικοί μπαχαλάκηδες διέλυσαν την πόλη. Η ανοχή στην παραβατικότητα με τη δική μου κυβέρνηση σταματά. Και είμαι απόλυτος σε αυτό», επεσήμανε.
«Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν»
«Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, πόλη σύμβολο των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, στέλνω στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρο μήνυμα. Φτάνει πια! Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει άλλες εκπτώσεις στην τραυματισμένη πολιτική μας ζωή.
Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα «Μαδούρο» δεν χωρούν. Όσο κι αν κάποιοι τους θαυμάζουν» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Σήμερα από εδώ, τη Θεσσαλονίκη, οριοθετούμε και συνομολογούμε τον κοινό μας στόχο. Τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, γεννιέται ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός που οδηγεί σε μια περήφανη, ενωμένη και δυνατή Ελλάδα. Την Ελλάδα που δουλεύει ξανά. Την Ελλάδα που μας αξίζει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η μείωση της παιδικής παχυσαρκίας
Σε εξέλιξη η καταμέτρηση στα εκλογικά τμήματα
Τι είχε πει νωρίτερα ο Αλβανός πρωθυπουργός
Σε κλίμα πόλωσης ολοκληρώνονται οι εσωκομματικές διαδικασίες
Προαναγγέλει παραπομπή τους στην επιτροπή δεοντολογίας - Κορυφώνεται η εσωκομματική σύγκρουση
Κορυφώνεται η εσωκομματική σύγκρουση για την ανάδειξη των συνέδρων
Ποιους συνταξιούχους αφορά η απόφαση
Σε κλίμα ακραίας πόλωσης συνεχίζεται η εκλογή συνέδρων
Μπερδεύτηκε και πήγε να μπει σε άλλο κτίριο - «Τουλάχιστον πήγα αριστερά και όχι δεξιά»
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό
Αντεγκλήσεις και καταγγελίες εκατέρωθεν - «Κληρώνει» σήμερα για τους συνέδρους
Ολοένα μεγαλύτερη χρήση τους για αγορές μικρής αξίας
Η απάντηση της Κουμουνδούρου στις καταγγελίες για τη διαδικασία
Πότε θα αναρτηθούν στο myCar
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Τι καταγγέλλει για τη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Μήνυση από τον συντονιστή της ΟΜ Αγίου Δημητρίου
Η ανακοίνωση - απάντηση στον υπουργό Υγείας
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού
Μια συζήτηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.