- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται αλλαγές και ανατροπές παντού» στην Κεντροαριστερά
Ποιοι είναι οι στόχοι του ευρωβουλευτή που διεκδικεί την ηγεσία του νέου φορέα
Θέτοντας ως βασικό στόχο στις επόμενες εκλογές η δημοκρατική παράταξη να καταστεί ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου της χώρας, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, δεσμεύεται, όπως δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι θα παλέψει «με όλες μου τις δυνάμεις για την παράταξη, όπως έκανα άλλωστε και στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Στις εκλογές, για να αποκτήσει νόημα η διαδικασία, οφείλουμε να μιλήσουμε πολιτικά, να κατατεθούν προγραμματικές θέσεις και να γίνει μια γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών».
Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς θεωρεί «δεδομένο ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει ισχυρή εντολή στα χέρια του για να προχωρήσει στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης».
«Η σημερινή προσπάθεια πρέπει να οδηγήσει σε έναν νέο ενιαίο φορέα που θα λειτουργεί θεσμικά, με διαφάνεια και θα είναι υγιής πυλώνας για τη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο μοντέλο μιας συγκυριακής σύγκλισης δυνάμεων, σε μια μικρή συνομοσπονδία μεγάλων εγωισμών», αναφέρει προτάσσοντας ως προϋπόθεση την ανανέωση σ' όλα τα επίπεδα. «Είναι το οξυγόνο της πολιτικής. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών συνιστά αναγεννητική διαδικασία. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτελμάτωσης και της στασιμότητας. Συνεπώς, απαιτούνται αλλαγές και ανατροπές παντού. Το στοίχημα της ανανέωσης στον καινούργιο φορέα θα κριθεί με την εισαγωγή ενός νέου ήθους και κανόνων εσωτερικής δημοκρατίας. Να περάσουμε από το αρχηγικό μοντέλο, σε ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό», υποστηρίζει και συμπληρώνει πως θα αγωνιστεί «για να πείσουμε ξανά τους πολίτες για την αξία της πολιτικής. Όλα μπορούν αν ανατραπούν, τίποτα δεν είναι μάταιο και προαποφασισμένο. Πιστεύω ότι οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο για προοδευτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα επειδή πιστεύω ότι με τις συγκεκριμένες ιδέες και μαζί με μια νέα πολιτική κουλτούρα, μπορώ να προσδώσω δυναμική στην παράταξη, διευρύνοντας τα όρια της».
Για τις κυβερνητικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει πως όρος είναι η ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων, ώστε η συνεργασία να μην αποτελεί απλά μια μοιρασιά θέσεων εξουσίας που αργά ή γρήγορα οδηγεί σε εκφυλισμό. «Όποιος απεργάζεται εκλογικές συμμαχίες πριν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, περιφρονεί τη δυναμική των εξελίξεων» επισημαίνει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας
Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις
Πού κυμαίνονται τα ποσά
«Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτώ μια πολιτική συνθήκη συνθηκολόγησης με τις δυνάμεις του συστημικού κυβερνητισμού»
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Tι υποστήριξε η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.