Πολιτικη & Οικονομια

Ο θεός, ο Τζ(ι)οβάνι και ο Ολυμπιακός

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ως γνωστό, ghost wrter είναι ο συγγραφέας - φάντασμα, αυτό που κάνει όλη τη λάντζα σε βιβλία που υπογράφει άλλος, ιδίως αυτοβιογραφικά. Στην περίπτωση του εξαιρετικού Βραζιλιάνου (πρώην) ποδοσφαιριστή Τζ(ι)οβάνι, ο ghost writer συνάντησε την ηθικολογία, τον καθωσπρεπισμό και -ιδίως- την άκρατη χριστιανικότητα του θεούσου πελάτη του. Έτσι προέκυψε το βιβλίο του καλού παίχτη, αποσπάσματα του οποίου προδημοσίευσε η αθλητική εφημερίδα «Φως»- και στη συνέχεια το διαδίκτυο.

Προς τέρψη των πολυπληθών αναγνωστών της «Athens Voice», επιλέγω ένα χαρακτηριστικό κομμάτι, όπου ο καλός ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει τα άγνωστα παρασκήνια τού ερχομού του στον Ολυμπιακό.

«Δεν ήθελα καν να το συζητήσω. Δεν πάω στον Ολυμπιακό, τελεία και παύλα. Συζητώ με την Άννα Ρόζα [τη γυναίκα του] και αποφασίζουμε πως θα κάναμε ό,τι μας έλεγε ο Θεός. Εκείνος πάντα μας έδειχνε τον σωστό δρόμο και ξέραμε ότι και τώρα θα έκανε το ίδιο.

Προσευχηθήκαμε και Του ζητήσαμε να μας δείξει σε ποια χώρα θα έπαιζα μπάλα από την επόμενη σεζόν. Περίμενα ένα σημάδι Του, αλλά δεν ήξερα ποιον τρόπο θα επέλεγε να μας το στείλει. …

…Η Άννα Ρόζα έπιασε την κουβέντα με έναν μεσήλικα … και εκείνος της έδωσε μια συμβουλή που αιφνιδίασε εκείνη και εμένα, αλλά μας έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε. "Αν έχεις την ευκαιρία, πρέπει οπωσδήποτε να πας στα ελληνικά νησιά"!

Εκείνη τη στιγμή, ένιωσα σαν να μια φλόγα να ανάβει μέσα στην καρδιά μου, ήταν σημάδι από τον Θεό! Μου έλεγε μέσω εκείνου του ανθρώπου ότι έπρεπε να αποδεχθώ την πρόταση του Ολυμπιακού. Ότι σε εκείνη την χώρα με τα πανέμορφα νησιά, τα οποία ήταν διάσημα σε όλο τον κόσμο, θα ήμουν ευτυχισμένος εγώ και η οικογένειά μου».

Απολαυστικό θα έλεγα. Είπατε τίποτα;

Πηγή

d.fyssas@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κυβερνητικός τσαμπουκάς στα ταξί
Ο κυβερνητικός τσαμπουκάς στα ταξί

Αντί να κάτσει να συζητήσει ώστε να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση για τη σήμανση για POS, μουλαρώνει και λέει «αυτό αποφασίσαμε και αυτό διατάζουμε, κι αν δεν συμμορφωθείτε έχει 1.000 ευρώ πρόστιμο».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.