Πολιτικη & Οικονομια

Τα Πανεπιστήμια διαλύονται, αλλά εμείς μιλάμε για τη σημαιοφορία στο Δημοτικό

Η παγίδα στην οποία έπεσαν πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης 

Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο νόμος Γαβρόγλου οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημίων, αλλά η ελληνική κοινωνία μιλάει για τους...σημαιοφόρους στα Δημοτικά σχολεία.

Με την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος, την επικύρωση της ιδιαίτερης συριζέικης αντίληψης για το δήθεν άσυλο (δηλαδή την επικύρωση της κατάστασης που ισχύει de facto τώρα), την επαναφορά της έντονης φοιτητικής (γράφε: παραταξιακής) συμμετοχής στην πανεπιστημιακή αυτοδιοίκηση (ακόμα και σε επιστημονικές κρίσεις) και πολλά άλλα, με μια λέξη με την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου, τα ήδη μισοδιαλυμένα Πανεπιστήμιά μας υποβαθμίζονται κι άλλο.

Σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών των καθηγητών και την κυριαρχία των διοικητικών (που είναι σε μεγάλο βαθμό ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και στην πράξη ανέλεγκτοι στα καθήκοντά τους), στα πανεπιστήμιά μας οι νέοι υποψήφιοι διδάσκοντες και/ή ερευνητές θα συνεχίσουν να φεύγουν στο εξωτερικό ακόμα περισσότερο. Σε λίγο καιρό θ΄ απομείνουν εδώ οι εξής κατηγορίες διδασκόντων:

-Υπερήλικοι που περιμένουν σύνταξη

-Τεμπέληδες

-Λαμόγια

-Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

-Αδιάφοροι

-Φιλότιμοι / Οραματιστές / Υπεραισιόδοξοι / Καλοπροαίρετοι (πόσοι να είναι όλοι αυτοί;).

Ωστόσο, χάρη στην πετυχημένη επικοινωνιακά κίνηση του κ. Γαβρόγλου να δώσει τώρα το σχετικό προεδρικό διάταγμα στη δημοσιότητα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στους...σημαιοφόρους του Δημοτικού σχολείου. Αποτέλεσμα: οι δημοσιολογούντες συζητάνε για κλήρωση, αριστεία,  παράστημα, επιδόσεις, γονεϊκές πιέσεις, επέκταση του τρόπου της σημαιοφορίας στη Μέση Εκπαίδευση και δε συμμαζεύεται. Ενώ φυσικά το θέμα θα ήταν να καταργηθούν ολωσδιόλου οι σημαίες, οι παρελάσεις, οι θρησκευτικές τελετές, η πρωινή προσευχή, τα Θρησκευτικά.

Στην παγίδα έπεσαν και πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατάγγειλαν τη θέσπιση της κλήρωσης. Η δε Νέα Δημοκρατία μάλιστα δήλωσε ότι θα επαναφέρει τη σημαιοφορία στο Δημοτικό βάσει επιδόσεων (πώς ακριβώς θα γίνει αυτό, αφού στο Δημοτικό δεν υπάρχουν βαθμοί, παραμένει άγνωστο). 

Καθόμαστε λοιπόν και συζητάμε για σημαιοφόρους στα Δημοτικά. Βλέπεις η σημαιούλα έχει πάνω το σταυρό. Κι ο σταυρός φέρνει εκκλησιαστικές ψήφους.    

«Φιλοευρωπαïκό τόξο», σού λέει μετά. Και φιλελεύθερο.

d.fyssas@gmail.com