Πολιτικη & Οικονομια

Home 4: Marja-Leena Montonen

Είναι 40 και κάτι, αλλά το χέρι της σχεδιάζει με τον ενθουσιασμό, την αχαλίνωτη φαντασία και την αθωότητα μικρού παιδιού.

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3641-24201.jpg

Είναι 40 και κάτι, αλλά το χέρι της σχεδιάζει με τον ενθουσιασμό, την αχαλίνωτη φαντασία και την αθωότητα μικρού παιδιού. Στις ζωγραφιές της η φύση οργιάζει με εκρήξεις χρωμάτων και αυθόρμητες πινελιές, οι ήρωές της πετάνε σαν ξωτικά σ’ ένα σύμπαν φανταστικό, ευδιάθετο και φωτεινό.

Με το πινέλο της διηγείται παραμύθια. Για τη φύση, τον έρωτα, τη χαρά της ζωής. Μέσα σε μια βάρκα που αρμενίζει στο νερό, ένας άνδρας αποκαλύπτει σε μια γοργόνα τη μαγεία του ουρανού κι εκείνη του χαρίζει τη γοητεία του βυθού. Μέσα σε ένα εύφορο λιβάδι, η νύμφη των μήλων απολαμβάνει τους ζουμερούς καρπούς και σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού.

Η Marja-Leena Montonen μεγάλωσε σαν τις ηρωίδες της, σ’ ένα μικρό σουηδικό χωριό στην καρδιά του δάσους. Η φύση έχτισε τις φαντασιώσεις της, τα παιχνίδια της έπλασαν τα αληθινά παραμύθια της κι εκείνη τα ζωγράφιζε όλα σε κόλλες χαρτί. Τα χρόνια πέρασαν, μετακόμισε στη Στοκχόλμη, άνοιξε στο Αρχιπέλαγος ένα θερινό καφέ, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν Αυστραλό, αλλά εκείνη αρνιόταν πάντα μέσα της να μεγαλώσει. «Από τότε που ήμουν παιδί μ’ άρεσε πάντα να παρατηρώ τη ζωή γύρω μου και είχα ήδη αντιληφθεί πόσο ανιαρή είναι η ενήλικη ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που κατάφερα να διατηρήσω την αθωότητά μου, την περιέργεια και τον ενθουσιασμό μου. Οι ζωγραφιές μου θέλω να είναι γεμάτες χρώματα και κίνηση. Λατρεύω την ελευθερία και τη ζωγραφίζω ασταμάτητα. Οι ήρωές μου κάνουν πάντα αυτό που επιθυμούν, δεν τους περιορίζω ούτε τους κατευθύνω. Κι αυτό γιατί ανήκουν σ’ έναν κόσμο που κατοικεί μέσα μου, αλλά εγώ η ίδια ούτε τον έχω επισκεφτεί ποτέ ούτε μπορώ να τον χαλιναγωγήσω». Σήμερα η Marja-Leena Montonen ζει με το σύζυγό της Gregory στην Αγγλία και διαθέτει τα έργα της μέσω της διαδικτυακής γκαλερί της www.Marjaleena.com.

Oι ζωγραφιές της έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, με εκθέσεις στη Σουηδία, τη Δανία, την Αυστραλία και το Λονδίνο, για να καταλήξουν σε ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές, ενώ οι ευχετήριες κάρτες με τις εικόνες της έχουν ήδη πουλήσει 1.500.000 αντίτυπα. «Όλη την εβδομάδα ασχολούμαι με τη ζωγραφική μου και κάθε Κυριακή μ’ αρέσει να ανακαλύπτω και να εξερευνώ μέρη που δεν έχω επισκεφτεί ποτέ. Κι αυτό όχι επειδή χρειάζομαι νέες πηγές έμπνευσης, υπάρχει ήδη αρκετή φαντασία μέσα στο κεφάλι μου, αλλά επειδή μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να βλέπω καινούργια πράγματα. Την άνοιξη ερχόμαστε συνήθως στην Ελλάδα, για να δραπετεύσουμε για λίγες μέρες από το λονδρέζικο καιρό. Νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο, ταξιδεύουμε στην εξοχή και απολαμβάνουμε την υπέροχη ελληνική κουζίνα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.