Πολιτικη & Οικονομια

«Σφαλιάρα» με πολλούς αποδέκτες η αθώωση Ράντου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361093-747765.jpg

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο ανώτατος δικαστής κ. Θανάσης Ράντος, η υποκλοπή και δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του οποίου -σε ποικίλες δόσεις και σε ποικίλα μίντια, μεταξύ των οποίων πάντως και η "Αυγή" του μείζονος κυβερνώντος κόμματος-είχε θεωρηθεί από πολλές πλευρές εκβιαστική.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Ράντος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, έγινε αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας τον περασμένο Σεπτέμβρη, την εποχή που ήταν σε εξέλιξη η κυβερνητική προσπάθεια για να κριθεί θετικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας η μεθόδευσή της για τις τηλεοπτικές άδειες. Η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων του δικαστή είχε οδηγήσει, τότε,  σε πλήθος αντιδράσεων.

Για την υπόθεση είχε διατάξει έρευνα ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Τελικά, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία της απερχόμενης προέδρου του Αρείου Πάγου κ.Βασιλικής Θάνου, και -μετά την μελέτη όλων των στοιχείων της υπόθεσης και του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Ράντος- κατέληξε σε ομόφωνη αθώωσή του.

(Σ.Σ. Τώρα μένουν έκθετοι όλοι όσοι νόμιζαν ότι, μέσω των ιδιωτικών μέιλ, εκθέτουν /εκβιάζουν / εκδικούνται το δικαστή για την ανεξαρτησία της γνώμης του).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.