Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου - Μπ. Γιλντιρίμ

«Αυτά που μας ενώνουν, είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν» είπε ο ΠτΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359688-745243.jpg
/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Αυτά που μας ενώνουν, είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν» δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος στον Μπ. Γιλντιρίμ. 

Προϋπόθεση, ο σεβασμός διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκού κεκτημένου

«Εμείς οι Έλληνες επιθυμούσαμε, επιθυμούμε και θα επιθυμούμε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία»: με την εισαγωγική αυτή διαπίστωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν», σημείωσε εμφατικά ο Πρ. Παυλόπουλος για να συμπληρώσει ότι «η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας στην Ε.Ε.».

 Αλλά με δύο προϋποθέσεις, έσπευσε να συμπληρώσει: το σεβασμό του διεθνούς δικαίου αφενός, το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου αφετέρου. Προϋποθέσεις που ισχύουν τόσο για εκείνους που είναι ήδη μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας όσο και αυτούς που επιθυμούν να γίνουν.

Με «πυξίδα» τη φράση αυτή, ό,τι χωρίζει τις δύο χώρες, μπορεί να αντιμετωπισθεί με βάση το διεθνές δίκαιο, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια αποδέχθηκε την πρόταση του Μπ. Γιλντιρίμ για επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.

Υπό τον όρο, διευκρίνισε ο Πρ. Παυλόπουλος, ότι θα προετοιμασθεί καλά για να έχει αποτελέσματα, ούτως ώστε να ανοίξει νέα σελίδα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

 «Οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρηνικά» έκλεισε ο Πρόεδρος, με την πρόσθετη επισήμανση ότι για τα λάθη ευθύνονται οι ηγεσίες τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.