- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κουντουρά: Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση
«Πετύχαμε ως κυβέρνηση και είμαστε ικανοποιημένοι με την πολιτική μας»
"Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και πρωταγωνιστής στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στη Ρόδο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά επισημαίνοντας ότι παράγει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ.
Η υπουργός Τουρισμού, ευρισκόμενη στη Ρόδο, είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού και τα τοπικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Κουντουρά. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη αναστολής του τέλους διανυκτέρευσης, οι νέες τάσεις στην κρουαζιέρα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, οι δασικοί χάρτες, η υπερφορολόγηση του τουρισμού κ.α . Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την υπουργό Τουρισμού για την συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία συνεργασία εξαιρετική και σε καθημερινή βάση.
Η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ιδιαιτέρως εποικοδομητική την συνάντηση εργασίας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού οι οποίες έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αύξηση που σημειώθηκε στον τουρισμό το 2015 και το 2016 ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και το 2017 η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα.
«Πετύχαμε ως κυβέρνηση και είμαστε ικανοποιημένοι με την πολιτική μας να προβάλουμε την Ελλάδα ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μπορούμε να μιλάμε σήμερα για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο, πράγμα που είναι και ο στόχος μας» τόνισε η κ. Κουντουρά.
Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έργο που έχει γίνει με την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, στην υλοποίηση των δορυφόρων λογαριασμών που αποτελούν χρήσιμο εργαλείο και στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
Ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανασταλεί η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης -αίτημα που τέθηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των τοπικών φορέων- η κ. Κουντουρά τόνισε ότι «εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν τότε το θέμα θα επανεξεταστεί». Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο είπε η υπουργός Τουρισμού ενώ αναφορικά με την επένδυση του γκολφ Αφάντου επεσήμανε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο αφού λύθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν και ότι θα ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.