Θεοδωράκης: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι πολιτικών σκοπιμοτήτων»
Η περίπτωση της επαναπροώθησης στην Τουρκία του Murat Çapan - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον επικεφαλής του Ποταμιού


Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις επαναπροωθήσεις τούρκων πολιτών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πλήρη φάκελο σχετικά με την επαναπροώθηση Τούρκων που αναζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας pic.twitter.com/VQIeaumU7S
— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) June 8, 2017
O ίδιος, με σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook, αναφέρθηκε και σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή της επαναπροώθησης του Murat Çapan στην Τουρκία.
Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού: «Είναι δημοσιογράφος. Αρχισυντάκτης ενός περιοδικού που κάποια στιγμή, στην πρώτη του σελίδα, τόλμησε να κάνει πλάκα με τον ηγέτη της χώρας του. Αποτέλεσμα; Καταδικάστηκε ερήμην σε 22 χρόνια φυλακή για την προσβολή προφανώς του… πολυχρονεμένου ηγέτη. Όμως πριν κλειστεί στις φυλακές κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και να βρεθεί σε μια δημοκρατική χώρα. Ήθελε βέβαια να ζητήσει πολιτικό άσυλο γιατί ούτε εγκληματίας ήταν, ούτε φοροφυγάς. Πήγε, λοιπόν, στις αρχές αλλά αυτές αντί να τον αφήσουν να καταθέσει την αίτηση ασύλου τον γύρισαν με το ζόρι στη χώρα του. Εκεί βέβαια τον περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι και τον οδήγησαν στη φυλακή».
Ο κ. Θεοδωράκης προσθέτει χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν είναι σενάριο ταινίας, ούτε γεγονότα μιας τριτοκοσμικής γειτονιάς. Είναι η περιπέτεια του Murat Çapan που σύμφωνα με την καταγγελία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ενώ κατάφερε να περάσει με φουσκωτή βάρκα από τον Έβρο - μαζί με άλλους πολίτες που διώκονται στην Τουρκία - και παρακάλεσε την ελληνική αστυνομία να του επιτρέψουν να καταθέσει αίτημα για άσυλο, εκείνοι τον γύρισαν στο στόμα του λύκου.
Στην ανάρτησή του ο ίδιος καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Για τον Murat, λοιπόν - και για άλλες τέτοιες υποθέσεις που καταγγέλλονται - πήγαμε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η βίαιη, παράνομη επαναπροώθηση Τούρκων αντικαθεστωτικών είναι ντροπή για τη χώρα μας. Όσους παραδίδουμε θα σαπίσουν στις φυλακές χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα μίας δίκαιης δίκης. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε.
Α, και κάτι ακόμη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Δεν υπάρχουν δικαιώματα με αστερίσκους. Περιμένουμε λοιπόν την έρευνα της εισαγγελίας και τις απαντήσεις της κυβέρνησης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την αναφορά σε πτητικό υγρό που δημιούργησε την πυρόσφαιρα
Τι φοβούνται οι παραγωγοί
Συνέχισε παράλληλα τις επιθέσεις στην κυβέρνηση
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή
Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν «χαθεί» 14,985 δισ. ευρώ
Καθώς εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος
Με αφορμή το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Δικαίωση για τις μεθοδεύσεις εναντίον μου αλλά και εναντίον της βούλησης της ελληνικής εθνικής μειονότητας»
Η Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος
Κατεβάστε τα πρακτικά του συνεδρίου ή διαβάστε τα σε μορφή ebook
Το πόρισμα ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ
«Μιλάμε για 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Είχε διατελέσει και δήμαρχος Λέσβου
Η Ελλάδα, ως χώρα που συμμετέχει ενεργά και με καθοριστική συμβολή στην επίτευξη ουσιαστικής στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε., έχει μια μοναδική ευκαιρία
Οι βουλευτές των εν λόγω κομμάτων θα απέχουν από την ψηφοφορία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
Για μία ακόμη φορά, με το καλάθι του Πάσχα η κυβέρνηση συνεχίζει να εκπαιδεύει τους πολίτες ότι οι τιμές ρυθμίζονται με αποφάσεις υπουργείων και όχι με βάση την αγορά. Πρόκειται βεβαίως για μία ακόμα (αυτ)απάτη
Πολλές χιλιάδες ανθρώπων δεν κατέβηκαν ως σανοφάγοι αλλά ως πολίτες που, ελλείψει στοιχειωδώς σοβαρής αντιπολίτευσης, ήθελαν να δείξουν στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σοβαρευτεί γενικώς
Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα σενάρια περί επιστροφής Τσίπρα
Στο Άουσβιτς μεταφέρθηκαν 55.000 Έλληνες εβραίοι, ενώ επέστρεψαν οι 1.900
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.