Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Κίνδυνος για μνημόνιο μισού αιώνα

Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση, να παραιτηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357503-740754.jpg

«Ήταν λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση. Από μια προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει, πάση θυσία, μία δήθεν 'επιτυχία' ,  η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί  με μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα».

Αυτό είπε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας. 

Άλλα ουσιώδη από την ίδια συνέντευξη: 

  • «Τα όσα πράττει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες καθώς και η παράταση της αβεβαιότητας, δεν βοηθούν το στόχο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Αλλά η χώρα δεν αντέχει κι άλλα φαινόμενα 'υπαρξιακής αγωνίας'»
  • «Οι εκλογές είναι η μόνη λύση. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της, να υποβάλλει ο κ. Τσίπρας την παραίτησή του»
  • «Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην προσπάθειά της να ελέγξει το δημόσιο χρέος, πολεμήθηκε από τον λαϊκισμό, την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και από γνωστούς και μη εξαιρετέους συνδικαλιστές»
  • «Η νοοτροπία του λαϊκισμού είναι και σήμερα ισχυρή στην ελληνική κοινωνία»
  • «Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα ήταν αδύνατο, σε ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, να μην υπάρχουν φαινόμενα λαϊκισμού».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.