Πολιτικη & Οικονομια

Τι προβλέπει για τα ενεργειακά ο νέος επενδυτικός νόμος

Τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικών σχεδίων που αφορούν επεκτάσεις σε υφιστάμενες ή υπό κατασκευή μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος επενδυτικός νόμος ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Προϋπόθεση για την δυνατότητα είναι η επέκταση αυτή, να έρχεται ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγικής ισχύος της εκ των υστέρων τροποποίησης της αρχικής άδειας παραγωγής.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35437-77489.jpg

Τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικών σχεδίων που αφορούν επεκτάσεις σε υφιστάμενες ή υπό κατασκευή μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος επενδυτικός νόμος ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Προϋπόθεση για την δυνατότητα είναι η επέκταση αυτή, να έρχεται ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγικής ισχύος της εκ των υστέρων τροποποίησης της αρχικής άδειας παραγωγής.

Παράλληλα, καταργείται, και αναδρομικά, η ανάγκη ειδικού αιτήματος αλλαγής προμηθευτή ή εξοπλισμού για φωτοβολταϊκά πάρκα εφόσον η ονομαστική ισχύς δεν μεταβάλλεται πάνω από 10%. Στόχος της συγκεκριμένης πρόβλεψης είναι να αποφορτιστεί από τις αιτήσεις αυτές η Ομάδα Έλεγχου Μικρών Έργων και να επικεντρωθεί στα 1624 νέα επενδυτικά σχέδια που εκκρεμούν.

Ο νέος επενδυτικός νόμος προβλέπει επίσης ενισχύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία αν πρόκειται για ναυπηγήματα «που προορίζονται για σταθερές, μακροχρόνιες πλωτές βιομηχανικές ή και ενεργειακές εγκαταστάσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.