Πολιτικη & Οικονομια

...και μπράβο τους #03

Ήρθε η Συντέλεια του κόσμου! Νέα στήλη του Μάνου Βουλαρίνου στο athensvoice.gr

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35210-77044.JPG

Πολλά μπραβο αξίζουν στους κουκουλοφόρους συμπολίτες μας που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του ορυχίου στην Χαλκιδική και απέδειξαν –για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια– πως ο φασισμός είναι σαν τον έρωτα. Ειναι υπεράνω ιδεολογιών, τόπων, επιδιώξεων, ανησυχιών και άλλων πλασματικών διαχωριστικών. Ο φασισμός είναι uber alles: Ενώνει χρυσαυγίτες, αντιεξουσιαστές, χουλιγκάνους, δυναμείς της τάξης, κομματικά στελέχη, επιχειρηματίες, μεροκαματιάρηδες, οδηγούς αυτοκινήτων, οδηγούς ποδηλάτων, συστημικούς και αντισυστημικούς, και μπράβο του.

n

Είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Τέλος.


Νιώθω την –επιβεβλημένη από την ιδιότητα του πολίτη– υποχρέωση να καταγγείλω τους ηθικούς αυτουργούς της αποστολής σφαίρας στο γραφείο του μαρτυριάρη γ.γ. του υπουργείου των οικονομικών του Γιώργου του Μέργου. Πρόκειται –ξανά– για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα για τον Αργύρη τον Ντινόπουλο και τον Τζέρι τον Γιακουμάτο. Ο πρώτος δήλωσε πως όταν άκουσε τις δηλώσεις του Μέργου το;y ήρθε να τον δείρει και ο δεύτερος όταν ρωτηθηκε αν ο Μέργος λειτουργεί ως λαγός, απάντησε πως εκείνος τους λαγούς τους πυροβολεί. Είμαι σίγουρος πως ο Σίμος ο Κεδίκογλου με άλλη μια ανακοίνωση γροθιά στο στομάχι θα βάλει τα στελέχη της ανεύθυνης και επικίνδυνης αντιπολίτευσης στη θέση τους.

n

Ο Αργ;yρης ο Ντινόπουλος την ώρα που συνειδητοποιεί πως του ήρθε παλι να δείρει και πρέπει επειγόντως να επισκεφθεί το πλησιέστερο WC


Με χαρά ανακάλυψα πως η βουλή έχει τη δική της Dream Team και δεν είναι άλλη από την Επιτροπή των Μορφωτικών των Υποθέσεων στην οποία –μεταξύ άλλων– συμμετέχουν επιφανείς προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης (μετά από κάθε όνομα το ΟΛΕ είναι υποχρεωτικό): Ο συνθέτης και στιχουργός ο Χρήστος ο Αηδόνης (για περισσότερες πληροφορίες βλ. ...και μπράβο τους #2), η Μαρία η Ρεπούση ή αλλιώς «Ρεγατάκι», όπως τη φωνάζουν τρυφερά οι fan της όταν συνωστίζονται για αυτόγραφα, ο Άδωνις ο Γεωργιάδης με τεράστια προσφορά στα ελληνικά γράμματα που καμιά φορά φτάνει μέχρι και το 70% της αρχικής τιμής, ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής –«Αλμυρίσαμε το φιλί μας, σε κάθετη τροχιά φαλλού στον ήλιο, αντίκρυ στο Άγιον Όρος»– ο Τάσσος ο Κουράκης, ο πρωταγωνιστής του αριστουργήματος «Ελλάς ολέ και τσέπες κουρελέ» ο Γιώργος ο Πάντζας, ο Πύρρος ο Δήμας που χάρη στη δύναμη του πνεύματός του σηκώνει πολλά κιλά, ο σεναριογραφος της σειράς «Τα Μυστικά της Εδέμ» ο Γιώργος ο Κυρίτσης, η ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός και προστάτιδα αγία της τρίτης της ηλικίας η Αγγελική η Γκερέκου και λαστ μπατ νοτ λιστ ο μπασίστας των Pogrom, της μπάντας που έγινε γνωστή με το χιτ: «Μίλα Ελληνικά ή Ψόφα», ο Αρτέμης ο Ματθαιόπουλος. Βέβαια, το ερώτημα που γεννάται είναι αν το επίπεδο της παιδείας μας είναι τέτοιο που να μπορεί να αφωμοιώσει τη δουλειά τόσο σημαντικών ανθρώπων, αλλά από την άλλη κάποτε πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους άριστους να αφήσουν το αποτύπωμά τους.

Πρώτη δουλειά της επιτροπής να αποσταλεί στα σχολεία η παρτιτούρα και οι στίχοι του τραγουδιού προκειμένου οι μαθητές να το τραγουδούν στις εθνικές εορτές


Χαιρετίζω με ορθόδοξη συγκίνηση την πρόταση να καθιερωθεί ως μέρα των ορθόδοξων ερωτευμένων –αντί της δυτικότροπης και ανθελληνικής γιορτής του Αγίου του Βαλεντίνου– η γιορτή του Αγίου του Υακίνθου. Όσοι πονηροί εχθροί της ορθοδοξίας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της αλλαγής αυτής, καλά θα κάνουν να διαβάσουν το βίο του συγκεκριμένου Αγίου. Εκεί θα δουν πως ο Υάκινθος δεν ήταν κανένας τυχαίος: Ήταν ο κουβικουλάριος του αυτοκράτορα του Τραϊανού. Δηλαδή ήταν ο ευνούχος θαλαμηπόλος του, γεγονός που τον καθιστά αυτομάτως ένα αιώνιο σύμβολο της εκκλησιαστικής διδασκαλίας για τον έρωτα.

n

Ορθόδοξοι ερωτευμένοι γιορτάζουν τη μέρα του Αγίου του Υακίνθου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.