Πολιτικη & Οικονομια

Η απάντηση του Τσίπρα για το "Go back κυρία Μέρκελ" (video)

Ποια είναι η άποψή του τώρα που γνώρισε την καγκελάριο της Γερμανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351414-729015.jpg
ΑΠΕ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ant1, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την περιβόητη φράση που είχε πει στις 2 Μαΐου του 2014 στη Μυτιλήνη.

Τότε στην προεκλογική του ομίλια έλεγε «Go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομεκλατούρας της Ευρώπης».

Ο Χατζηνικολάου τον ρώτησε αν μετάνιωσε. Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση. «Κατ' αρχάς πιστεύω ότι (σ.σ. η Μέρκελ) έπρεπε να κάνει πίσω. Και έπρεπε να κάνει πίσω στη σκληρή, αυστηρή, δημοσιονομική πολιτική που επέβαλε στην Ευρώπη και την επέβαλε με όρους γύψου στην Ελλάδα και με όρους καχεξίας για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη», ενώ είπε πως «πολιτικά ήταν απολύτως σωστό το σύνθημα».  

Και συνέχισε «Αλλά επειδή με ρωτάτε σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να σας πω ότι όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και μιλάς μαζί του, είναι διαφορετικό από την εικόνα και πράγματι έχω την αίσθηση πως είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και τολμώ να πω ότι παρά το γεγονός ότι είναι σε κεντροδεξιό κόμμα είναι ανοιχτόμυαλη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.