Πολιτικη & Οικονομια

Νέα δημοσκόπηση: Με 17,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Απολύτως δυσαρεστημένοι με τον Τσίπρα οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349215-724604.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αυξάνει από μήνα σε μήνα και από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση τη διαφορά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση προβάδισμα 17,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 33%  στη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 15,5%. Στην προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον Φεβρουάριο, η Ν.Δ. συγκέντρωνε 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 33%

ΣΥΡΙΖΑ: 15,5%

Χρυσή Αυγή: 7,5%

ΚΚΕ: 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%

ΑΝΕΛ: 2%

Ποτάμι: 2%

Ένωση Κεντρώων: 2%

Πλεύση Ελευθερίας: 2%

ΛΑΕ: 1%

Άλλο κόμμα: 6,5%

Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 15%

Αποχή: 15,5%

Άκυρο/Λευκό: 7%

Ως προς τη διαπραγμάτευση το 75,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας καθυστερεί για να παρατείνει την παραμονή του στο Μαξίμου, ενώ το 18% συμφωνεί με την έκβασή της. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί λόγω πολιτικού κόστους έναντι μόλις 37% που εκτιμά το αντίθετο.

Πώς βαθμολογούν την κυβέρνηση

Το ΠΑΜΑΚ διαπιστώνει ότι το 44% των Ελλήνων είναι δυσαρεστημένο με την κυβερνητική πολιτική, αλλά δεν έχει εναλλακτικές, το 51% δηλώνει δυσαρεστημένο και πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ενώ ένα 3% είναι ευχαριστημένο.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ευχαριστημένοι σε ποσοστό 8,5%, το 64,5 δηλώνει δυσαρεστημένο χωρίς να βλέπει εναλλακτικές επιλογές ενώ το 25% λέει ότι υπάρχουν εναλλακτικές. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.