- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πολιτικη & Οικονομια
Η ΔΗΣΥ δεν ψηφίζει κανένα μέτρο
Μάλιστα τα παραθέτει ένα ένα πριν τα φέρει η κυβέρνηση
Newsroom
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταψήφιση όλων των μέτρων των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές, προανάγγειλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, Κινήσεις πολιτών).
Λεπτομερέστερα, η ΔΗΣΥ λέει:
- «Στη νέα λιτότητα που φέρνουν ας μην ψάχνουν σε εμάς συνένοχους. Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή. Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορούν να προκαλέσει».
- Θα νομοθετηθεί από τώρα: α) Η περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δισ. ευρώ από 1/01/2019. Η μείωση θα προκύψει σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις κύριες συντάξεις (μετά τον επανυπολογισμό τους με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου εντός του 2017) και συμπληρωματικά από τις επικουρικές. β) Η μείωση του αφορολόγητου ορίου (γύρω στις 5.600-5.900 για τον άγαμο), από 1/01/2020, μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με 1,8 δισ. ευρώ ακόμα. Η απώλεια ανέρχεται σε 650-700 ευρώ ετησίως ακόμη και για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
- «Η κυβέρνηση αλυσοδένει την χώρα σ' ένα επικίνδυνο δίλημμα "Grexit ή διαρκής λιτότητα", για πολλά χρόνια, ουσιαστικά σε ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση»
- δεν υπήρξε καμία συμφωνία για το Δημόσιο χρέος παραπέμποντας την οποιαδήποτε λύση αόριστα στο μέλλον.
- Τα λεγόμενα αντίμετρα στο σημείωμα τονίζεται ότι «θα εφαρμοστούν μόνο και όταν υπερβούμε τους στόχους για τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά» και υπολογίζεται ότι για να εφαρμοστεί το σύνολό τους για το 2019, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 θα πρέπει να φθάσει το 5,3% του ΑΕΠ (εξωπραγματικός στόχος).
- Για τις εργασιακές σχέσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολιάζει ότι από το 10/2011 είναι γνωστό ότι με το τέλος των μνημονίων επανέρχονται στη κανονικότητα. «Συνεπώς τι διαπραγματεύονταν ακριβώς η κυβέρνηση; Ή τι ακριβώς κέρδισε; Απολύτως τίποτα»,