Πολιτικη & Οικονομια

Λαγκάρντ: Διαφωνώ με τον Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

«Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348043-722359.jpg
Stephen Jaffe/IMF via Getty - Ideal Images

Τη διαφωνία της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους επανέλαβε τη Δευτέρα η Κριστίν Λαγκάρντ, σε ερώτηση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

«Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια. Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Ποιος λέει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος; Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμαι πως χρειάζεται λιγότερο χρέος, και υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως ένα βαθμό» σχολίασε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ Κατερίνα Σώκου. 

Στόχος, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ είναι η βιωσιμότητα του χρέους, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να είναι πιο παραγωγική. «Γι’ αυτό, τόνισε, το ΔΝΤ ζήτησε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αντίκτυπο.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η παραγωγικότητα της οικονομίας της. 

Αναφερόμενη εμμέσως στη διαπραγμάτευση, η Κριστίν Λαγκάρντ διεμήνυσε ότι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αυτό χρειάζεται να πατά σε δυο βάρκες: Μεταρρυθμίσεις, που παρέχουν τη δημοσιονομική βάση για τη συμμετοχή του, αλλά και μια ελάφρυνση χρέους αναγκαία για τη δυνητική ανάκαμψη της Ελλάδας.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.