- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, στοχεύοντας στη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας, «με όρους δημοκρατίας και με την μέγιστη δυνατή προστασία της κοινωνίας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με την ομιλία του, το πρωί του Σαββάτου, κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής. Στο μεταξύ αποχώρησε ο Ανδρ. Νεφελούδης από τη ΔΗΜΑΡ διαμαρτυρόμενος για την πολιτική του κόμματος.
Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του τόνισε ότι «η προσπάθεια οφείλει να συνεχιστεί. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να υπερβούμε την πολύπλευρη κρίση. Προσπάθεια όμως σε ένα νέο ευνοϊκότερο περιβάλλον». Μάλιστα, χαρακτήρισε επιτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση. Αυτό, όπως είπε, «μας επιτρέπει να δώσουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις τη μάχη της σταθεροποίησης και της συντεταγμένης κοινωνικής προσαρμογής» ενώ επέμεινε στο ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο και πως η χώρα χρειάζεται ευρύτερες δυνατές συμπαρατάξεις για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών με αποτελεσματικότερο τρόπο, δίκαιη κατανομή βαρών, επικέντρωση σε άμεσες ενέργειες ενταγμένες σε ένα συνεκτικό σχέδιο με προοπτική».
Επικέντρωσε τους κύριους άξονες του σχεδίου σε τρία σημεία:
• Συνέχιση της προσπάθειας για αποτελεσματικές ρυθμίσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης και ειδικά αυτές που αφορούν τη χώρα μας.
• Υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία.
• Ανάπτυξη ενός συνεκτικού πλέγματος πολιτικών και δράσεων , με στόχο την υποστήριξη των κοινωνικά αδύναμων και την προώθηση της ανάπτυξης.
Η αναγνώριση από το ΔΝΤ του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή» σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με τον ίδιο, διευκολύνει τη χάραξη μιας διαφοροποιημένης διεκδικητικής «γραμμής» από την κυβέρνηση. Κι αυτό με άξονα μια πολιτική που αφ´ενός θα διεκδικεί μια αναθεώρηση των «λανθασμένων» επιλογών, οι οποίες τροφοδότησαν και τροφοδοτούν μια ανεξέλεγκτη ύφεση, χωρίς, αφετέρου, να οδηγείται «σε μια επιπόλαιη και ανεύθυνη αποκήρυξη των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας».
Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική «πυγμής» που ακολουθεί η ΝΔ έναντι των εργαζομένων. Όμως, την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της άποψής της για συνθέσεις και κοινή προσπάθεια εξόδου από την κρίση, η ΔΗΜΑΡ ασκεί την κριτική της και όσον αφορά στο ζήτημα των αντιδράσεων των εργαζομένων. Για τις κινητοποιήσεις είπε πως «όλοι - και οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα συνδικάτα- οφείλουμε να συναισθανθούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ειδική και δεν μπορούν να έχουν ούτε κοινωνική αποδοχή ούτε προοπτική επιτυχίας οι απεργιακές κινητοποιήσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη ζωή των υπολοίπων».
Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, σημείωσε ότι αυτές στρέφονται εναντίον της κοινωνίας και τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και η Δημοκρατία πρέπει να τις αποκρούσει αποφασιστικά.
Για τα φαινόμενα της ρατσιστική βίας των ακροδεξιών κύκλων δήλωσε πως θέση της ΔΗΜΑΡ είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων των πολιτών συμπεριμβανομένων και των μεταναταστών σε σύνδεση με τον αγώνα για την ανανέωση των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Οι αλλαγές στο νόμο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας πρέπει να είναι συμβατές τη Διακήρηξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τα ισχύοντα σε χώρες της Ε.Ε. Τέλος έδωσε έμφαση στην αναγνώριση του δικαιώματος της ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα.