Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε live στο Facebook σε ερωτήσεις πολιτών

Ο διάλογος  θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Με βομβαρδίσατε με πάνω από 1500 ερωτήσεις σε μιάμιση ώρα! Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συζήτηση, προσπάθησα να δώσω απαντήσεις που να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα. Με πάνω από 90 απαντήσεις σε 90 λεπτά, νομίζω χτυπήσαμε ρεκόρ»  έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο λογαριασμό του στο facebook.

Σε ερώτηση για το πόσα μέλη θα απαρτίζουν το υπουργικό του συμβούλιο, o Κυριάκος Μητσοτάκης  απάντησε: «Πριν από τις εκλογές θα παρουσιάσω το σχέδιό μου για την κυβέρνησή μου. Σίγουρα θα είναι μικρότερη από τη σημερινή».

Για την ΕΡΤ και αν θα πρέπει να κλείσει απάντησε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση που να προάγει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αλλά που θα σέβεται ταυτόχρονα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχω δεσμευτεί να μειώσω το τέλος της ΕΡΤ στο μισό».

Σε ερωτήσεις για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο και για την αξιοποίηση των πτυχίων, απάντησε ότι ως υπουργός είχε θεσπίσει «μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει και δομημένη συνέντευξη την οποία  διεξάγουν τριμελείς επιτροπές, στις οποίες συμμετέχει και ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα»

Συμπλήρωσε ότι «αξιοκρατία παντού, αυτό είναι το πρόταγμά μας. Το κάνουμε πράξη στην ΝΔ, αύριο θα το κάνουμε πράξη στο κράτος».

Για τον χρόνο σπουδών και αν αρκεί το ν+2 απάντησε ότι «κατά την άποψή μου αρκεί. Γνωρίζω πολλά παιδιά που δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, και παίρνουν πτυχίο στα 4 χρόνια, και πολλούς άλλους που δεν δουλεύουν και δεν τελειώνουν ούτε στα 10. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, όμως όλα είναι θέμα νοοτροπίας».

Για το κέντρο της Αθήνας απάντησε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με την πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Σε ερώτηση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση απάντησε ότι «χρειαζόμαστε μια συνολική επανεξέταση του προγράμματος σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».