Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Social media και άδειες τσέπες βοήθησαν να γίνουν πιστευτά τα ψέμματα του Αλέξη Τσίπρα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342276-711507.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Οι ντεμί -λαϊκιστές, οι εποχιακοί λαϊκιστές του παρελθόντος που ήταν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, βοήθησαν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιστευτός στον ακραίο του λαϊκισμό», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη, «Λεξικό χωρίς γραβάτα», που έγινε το βράδυ της Τρίτης στη Στοά του Βιβλίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέδωσε την αποδοχή των ψεμάτων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε δύο παράγοντες: «Ο πρώτος είναι η παρουσία πλέον των Social media, που δίνει τη δυνατότητα στα φθηνά ψέματα να διαδίδονται με μεγάλη ταχύτητα, πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο είχαμε φανταστεί» 

Ο δεύτερος παράγοντας, είπε, είναι οι άδειες τσέπες. Ήταν εύκολο από ένα κόσμο "πεσμένο" να γίνει πιστευτή η εύκολη ερμηνεία. «Οι τσέπες άδειασαν γιατί υπάρχει τρόικα εσωτερικού, γιατί υπάρχει ο ‘‘γερμανοτσολιάς’’, γιατί υπάρχουν οι ‘‘κακοί’’ που πολεμούν τη χώρα». «Το αφήγημα του εθνικολαϊκισμού, το οποίο το έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι στο παρελθόν - και θα επιμείνω - βρήκε έδαφος επειδή οι τσέπες ήταν άδειες», τόνισε  χαρακτηριστικά.

. Είναι φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν και το συζητούν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική». Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε την έρευνα που έδειξε ότι τα ψέματα του Trump έφταναν στην κοινωνία στον μισό χρόνο από αυτά που έλεγε η κυρία Clinton στα παραδοσιακά Μέσα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.