- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
ΝΔ: Ο Τσακαλώτος «άδειασε» το Μέγαρο Μαξίμου
Αιχμηρές δηλώσεις πηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα οσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή
Με αφορμή την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τα αποτελέσματα του Eurogroup, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού και της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, δήλωσαν σχετικά: «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σήμερα, παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα την λήψη μέτρων διαρκούς λιτότητας. Μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων θα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου».
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν σχετικά με την τοποθέτηση του υπουργού: «Σήμερα παραδέχθηκε στη Βουλή ότι και μετά το 2018 τα πλεονάσματα θα είναι 3,5%. Άρα δημιουργεί συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας της ελληνικής οικονομίας».
Παράλληλα, οι πηγές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν πως η δημιουργική ασάφεια θυμίζει εποχές Βαρουφάκη. «Δεν έχουν αλλάξει, δεν έχουν μάθει. Σπρώχνουν το τενεκεδάκι παρακάτω, ενώ η πραγματική οικονομία βουλιάζει. Και ενώ η πραγματική οικονομία βουλιάζει, οι καταθέσεις μειώνονται, θέσεις εργασίας χάνονται, το καθαρό ισοζύγιο ανοίγματος-κλεισίματος επιχειρήσεων είναι το χειρότερο από την αρχή της κρίσης και το ΑΕΠ προσπαθεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 2014. Και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται. Επιβεβαιώνοντας ότι χάθηκαν δύο χρόνια από την Οικονομία» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Ακόμα, επισημαίνουν πως το κόστος στην καθυστέρηση του κλεισίματος των αξιολογήσεων είναι τεράστιο και υπενθυμίζουν ότι μέχρι σήμερα το γεγονός αυτό έχει κοστίσει:
- Σε ένα 3ο, αχρείαστο, Μνημόνιο.
- Στους κεφαλαιακούς περιορισμούς, που ακόμη υφίστανται.
- Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, διάρκειας ενός αιώνα.
- Στον οριζόντιο και αυτόματο «κόφτη».
- Σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους, μέχρι σήμερα, 9 δισ. ευρώ.