Πολιτικη & Οικονομια

Φτηνότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι

Στοιχεία σύγκρισης με το 2016

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μειωμένο κατά 3,9% προβλέπεται το σαρακοστιανό τραπέζι του 2017.

Λεπτομερέστερα, η δειγματοληπτική έρευνα που έκανε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ)  σε τρία πρωινά (21-23 Φεβρουαρίου 2017) ενόψει της Καθαράς Δευτέρας έδωσε τα εξής στοιχεία: 

  • Άνοδος τιμής παρατηρείται μόνο στα μύδια (λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ)
  • Στα άλλα θαλασσινά, οι τιμές έχουν πέσει 
  • Λαγάνα, ελιές, ταραμάς,  τουρσί, χαλβάς και κονσέρβες έχουν μέση μείωση 1,7%
  • Μέσο ποσό κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού φέτος 47,2 - 67,6 ευρώ, έναντι 47,3 - 72,2 ευρώ του 2016.

(Σ.Σ. Βέβαια, μέχρι την Καθαρά Δευτέρα οι τιμές μπορεί να ανέβουν).