Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Να ποιο είναι το τετράπτυχο της ανάπτυξης

Ενάντια στο τετράπτυχο της καθυστέρησης 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

"Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα εθνικό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την παραγωγή. Το τετράπτυχο που θα μας βγάλει από την κρίση είναι:  παραγωγή, έρευνα, επενδύσεις, εξαγωγές. Απέναντι σε ένα άλλο τετράπτυχο, το οποίο είναι αδιαφορία, γραφειοκρατία, εισαγωγές και τελικά εξάρτηση".

Αυτό ήταν το "ζουμί" από το σύντομο χαιρετισμό του προέρου του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη σ΄ εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών (ΠΕΦ) που έγινε χτες Τρίτη βράδυ. Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Αττικής κ. Γιώργος Μαυρωτάς και η υπεύθυνη του τομέα Ψυχικής Υγείας κ. Εύα Στάμου.

Ολόκληρος ο σύντομος χαιρετισμός του κ. Θεοδωράκη:

«Θα μου επιτρέψετε πριν το  μικρό χαιρετισμό να αναρωτηθώ γιατί απουσιάζει από τη σημερινή εκδήλωση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι θολές περιοχές για κάποιους πολιτικούς, όπως η παραγωγή.

Δε θα μιλήσω βέβαια για τα προβλήματά σας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα εθνικό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την παραγωγή και από το τετράπτυχο που θα μας βγάλει από την κρίση: παραγωγή, έρευνα, επενδύσεις, εξαγωγές. Απέναντι σε ένα άλλο τετράπτυχο, το οποίο είναι αδιαφορία, γραφειοκρατία, εισαγωγές και τελικά εξάρτηση.

Οι 27 παραγωγικές μονάδες του φαρμάκου -μικρές και μεγάλες- μας δείχνουν το δρόμο. Και ο δρόμος είναι αυτός που λέει το σύνθημά σας, με μια μικρή αλλαγή, αν μου επιτρέπετε: 'Ελληνική παραγωγή: η λύση για την υγεία, την κοινωνία, την ανάπτυξη'.

Σας ευχαριστώ».