Πολιτικη & Οικονομια

Die Welt: Αν γίνονταν αύριο εκλογές ο Μητσοτάκης θα έβγαινε πρωθυπουργός

Δημοσίευμα με τίτλο «Ο Έλληνας μεταρρυθμιστής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339947-707150.jpg
ΑΠΕ

Άρθρο για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί η «Die Welt». Η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει ένα «πορτρέτο» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας.

«Αν γινόταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος», γράφει η «Die Welt» στο άρθρο της με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής».

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος, εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποίησεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματός του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.