- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Ευρώπη «πνίγεται» στα χρέη όπως προκύπτει από έκθεση της Eurostat
Αν και η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται αντιμέτωπη με το «θηρίο» του χρέους
Στο 90,4%, έναντι του ΑΕΠ, ανέρχεται ο μέσος όρος των χρεών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2015, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat.
Το δόγμα της σκληρής λιτότητας αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλο κοινωνικό κόστος και ελάχιστο αποτέλεσμα και φυσικά δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα σε δεινή θέση. Πολλές είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στραγγαλίζονται, συντρίβοντας επί της ουσίας τη διάταξη της Συνθήκης του Μάαστριχτ, σύμφωνα με την οποία το χρέος μίας χώρας, που βρίσκεται στην Ένωση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ.
Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως εξής: Η Ελλάδα προηγείται με το 177% του ΑΕΠ της και ακολουθούν η Ιταλία και η Πορτογαλία με 132% και 129% αντίστοιχα.
Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο σύντομα θα αποχωρήσει, το χρέος του κυμαίνεται στο 89,1%, έναντι του ΑΕΠ. Σε απόλυτα νούμερα, πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν «άνοιγμα» πάνω από ένα τρισ. ευρώ και αυτές είναι οι Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.
Η Εσθονία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Λιθουανία και η Σλοβενία, είναι οι μόνες χώρες που ανταποκρίνονται στη διάταξη του 60% της Συνθήκης του Μάαστριχτ.