- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τζανακόπουλος: Είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε σε επέκταση του «κόφτη»
Δεν αναμένει κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της Πέμπτης
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![338061-703139.jpg 338061-703139.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/01/24/338061-703139.jpg)
Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή («κόφτη) για έναν και μόνο χρόνο, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία σε όλα τα άλλα ζητήματα, και προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του ΔΝΤ.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα μετά το 2018.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτός ο μηχανισμός δεν θα υπάρξει λόγος να εφαρμοστεί, «αφού οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων εταίρων και τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν τον επιβάλλουν», ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής.
Με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται η θέση πως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ακύρωνε την εφαρμογή τους, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Σημείωσε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου, αλλά δεν εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση αυτή την Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη
«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός
«Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Από τις 15 Μαρτίου σε ισχύ η μεταρρύθμιση
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Χρειαζόμαστε σοβαρή εναλλακτική κι αυτή τη στιγμή άλλη σοβαρή εναλλακτική δεν μοιάζει να υπάρχει
Πώς θα την εξασφαλίσουν οι δικαούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.