Πολιτικη & Οικονομια

Ποτάμι: Μεταρυθμιστικό και εις οκταπλούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336224-698474.jpg

Οχτώ μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή οχτώ τομείς που πρέπει να μεταρρυθμιστούν επειγόντως, αποτελούν το αντικείμενο ομιλίας ισάριθμών ειδικών και περιλαμβάνονται σε ημερίδα που διοργανώνει το Ποτάμι αύριο Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο«Χίλτον», με ελεύθερη είσοδο. 

Λεπτομερέστερα, η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του του «Money Show», ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά πολυ-συνέδρια στον τομέα του. Έτσι στην αίθουσα «Θάλεια», από τις ωράριο 11 πρωί  μέχρι τις τις  7 απόγευμα, θα γίνουν τα εξής: 

Ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου, θα αναπτύξει τα πελατειακά φαινόμενα και τα θεσμικά αντίβαρα που έχει ανάγκη ένα κράτος δικαίου.

O κ. Γιάννης Μαργαρίτης, σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για μια περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική που περνά μέσα από τον Πολιτισμό.

Ο κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς θ' αναφερθεί στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Τάσος Ροζολής, πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) θα κληθεί να αναλύσει την άποψη ότι η αμυντική βιομηχανία στη χώρα ως ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη δυναμική επανεκκίνηση του κλάδου.

Ο Δρ. κ. Παντελής Οικονόμου, π. Επιθεωρητής Πυρηνικής Ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας με αντικείμενο τους κινδύνους που προκύπτουν τόσο από την πυρηνική πολιτική των κρατών όσο και από την πυρηνική τρομοκρατία, θα αναπτύξει θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Η κ. Μαρίνα Κουρεμένου, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής εταιρίας «Πύρνα» θα συζητήσει τη δομή – πρότυπο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας υποστηρίζοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να αποδώσουν όταν ο στόχος είναι κοινός.

Ο κ. Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού (φωτογραφία) θα αναδείξει τη δική του πρόταση για το ασφαλιστικό προτείνοντας ένα μοντέλο πολλαπλών πυλώνων για το συνταξιοδοτικό.

O κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας θα περιγράψει πώς είναι να κινείσαι με αμαξίδιο στους δρόμους της Αθήνας. Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ - συντονιστής στο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), παίκτης της εθνικής ομάδας ράγκμπι με αμαξίδιο και μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens. Μέχρι σήμερα έχει μιλήσει σε πάνω από 30.000 παιδιά σε σχολεία εξοικειώνοντάς τα με την ζωή ενός ανθρώπου με αναπηρία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.