Πολιτικη & Οικονομια

Μουζάλας: Από το Μάρτιο το χρηματικό βοήθημα στους πρόσφυγες

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για το ποσό και τους δικαιούχους 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335707-697396.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του προγράμματος προσφοράς χρημάτων στους πρόσφυγες αντί συσσιτίου, έδωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το βοήθημα θα αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι όσους στεγάζονται στα νησιά και αναμένεται να δοθεί το Μάρτιο.

Το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, για συμβολικούς λόγους.

Εάν φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει και η συμφωνία με την Τουρκία, υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Στόχος μας είναι», όπως εξήγησε ο Γιάννης Μουζάλας, «να τους μοιράσουμε σε περισσότερα κέντρα τα όποια βρίσκονται υπό κατασκευή».

Ερωτώμενος τι θα συμβεί σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας, απάντησε πως «είναι σαν να ρωτούν τον γάλλο υπουργό Άμυνας τι θα κάνει αν επιτεθούν κάποιοι στη Μασσαλία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.