Πολιτικη & Οικονομια

Και το Ποτάμι περιμένει την παραίτηση της Γεροβασίλη

Μετά τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335615-697253.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μετά τη ΝΔ, και το Ποτάμι ζητεί παραίτηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, εξαιτίας των αποκαλύψεων του Πρώτο Θέματος για το πόθεν έσχες της.

Συγκεκριμένα, βάσει του πόθεν έσχες της, η εφημερίδα τονίζει ότι η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος και νυν υπουργός, το 2012, ήταν μέτοχος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο, όμως το Σύνταγμα (άρθρο 57) προβλέπει ότι πρέπει να παραιτηθεί σε 8 ημέρες, Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η ίδια παραιτήθηκε το 2015, μεταβιβάζοντας το ποσοστό στον γιο της.

Άμεσα η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση της υπουργού, κάτι που κάνει και το Ποτάμι με την εξής ανακοίνωση:

Tο Σύνταγμα στο άρθρο 57 είναι απολύτως σαφές: Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα.

Επίσης, το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια ότι οι Βουλευτές οφείλουν, μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. «Αν παραλειφθεί αυτή η εμπρόθεσμη δήλωση εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα του βουλευτή», είναι η σαφής συνταγματική διάταξη.

Η κυρία Γεροβασίλη παραβίασε όλες αυτές τις συνταγματικές διατάξεις και πρέπει έστω και τώρα - που η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε την αντισυνταγματική της συμπεριφορά - να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν δεν το πράξει οφείλει ο πρωθυπουργός να την αποπέμψει και παράλληλα να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις μαρτυρούν, για άλλη μια φορά, τον πλημμελή έλεγχο του Πόθεν Έσχες αφού η παραβίαση του συντάγματος δεν διαπιστώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά από δημοσιογράφους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.