Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς: Ο Σόιμπλε από την αρχή δεν ήθελε να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα

«Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα, υποστήριξε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ακόμη ότι το ΔΝΤ «δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του», ενώ πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ πάει “αγκαζέ” με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ». 

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Παππάς είπε ότι μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ υποστήριξε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι εκλογές θα γίνουν όταν οι πολίτες «θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν το τι παραλάβαμε και τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κωλοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά».