Πολιτικη & Οικονομια

Και ο Μοσκοβισί ενάντια στο ΔΝΤ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και από τον κ. Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Μοσκοβισί, σε άρθρο του στους «Financial Times» και κάτω από τον τίτλο «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα», επισημαίνει:

  • Για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις που καθορίζονται από δογματισμό ή βραχυπρόθεσμες πολιτικές τακτικές
  • Είναι «πολιτικά αδύνατες» οι απαιτήσεις από την Ελλάδα
  • Η Ελλάδα χρειάζεται επίτευξη αξιόπιστων δημοσιονομικών στόχων από το 2018 και μετά, οι οποίοι να μην βασίζονται σε εσκεμμένα απαισιόδοξες προβλέψεις
  • Οι δημοσιονομικοί στόχοι δε θα πρέπει «να υπερεκτιμούν την ικανότητα της Ελλάδας να τους επιτύχει χωρίς να υπονομεύεται η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά υψηλοί για υπερβολικά μεγάλο διάστημα, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα. Αλλά δε θα πρέπει επίσης ούτε να βασίζονται σε εσκεμμένα απαισιόδοξες προβλέψεις ή να συνδέονται με απαιτήσεις που είναι πολιτικά αδύνατες, οικονομικά ανεπιθύμητες και κοινωνικά μη αποδεκτές».