Πολιτικη & Οικονομια

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2017

Στις 6 Δεκεμβρίου η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331351-686294.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2017 στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση από τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου για τέσσερις συνεδριάσεις.

Η συζήτηση του στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 του μηνός, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και να καταστεί δυνατή η έξοδος της από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής το ταχύτερο δυνατό και ο δίκαιος επιμερισμός του κόστους προσαρμογής και η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του οφέλους της ήδη δρομολογημένης ανάκαμψης. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 1.75% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί.

Στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η ενίσχυση και θωράκιση της κοινωνικής προστασίας  και η τόνωση των δημοσίων επενδύσεων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.