- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Αχτσιόγλου – θεσμών για τα εργασιακά
Επιμένουν στις θέσεις τους για ομαδικές απολύσεις και συλλογικές συμβάσεις οι δανειστές
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας.
Στις τέσσερις ώρες που διήρκεσε η συνάντηση το μεγαλύτερο πρόβλημα παρέμεινε η εμμονή των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ για την απελευθέρωση των απολύσεων μέσω της άρσης της οποιαδήποτε διοικητικής παρέμβασης από το υπουργείο εργασίας. Τα υπουργείο εργασίας από την άλλη μπορεί να συζητήσει την αύξηση του ορίου τω απολύσεων από το 5% που ισχύει σήμερα, αλλά θεωρεί ότι οι ομαδικές απολύσεις θα πρέπει να έχουν διοικητική έγκριση.
Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πρόκειται να εκδοθεί για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, ωστόσο οι δανειστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιέζουν ώστε να καταργηθεί η διοικητική έγκριση, δηλαδή η έγκριση των ομαδικών απολύσεων από το υπουργείο εργασίας, γεγονός που πρακτικά θα απελευθερώσει τελείως το όριο των απολύσεων.
Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα για το ύψος του, αλλά για τον τρόπο καθορισμού του. Η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ οι θεσμοί, όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους στο σημείο αυτό. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά για τα θέματα της αγορά εργασίας τη Δευτέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.